Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. október 14., csütörtök
Karfiol-brokkoli rakottas
Tegnap csináltam ebédre ezt a karfiolos-brokkolis ételt. Nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül.
A hozzávalókat csak nagyjából adom meg, mert nem mértem őket. Igazából maradék - felhasználás céljából készültek. Rántott karfiolt csináltam, és pár rózsát félreraktam ehhez, valamint előszedtem a fagyasztóból egy fél zacskó fagyasztott brokkolit hozzá.
Mindenesetre a végeredmény finom lett.
Hozzávalók:
kb. 25 - 25 dkg brokkoli és karfiol
2 dcl tejszín
3 tojás
20 dkg reszelni való sajt
só, őrölt bors,
szárított oregánó
csipetnyi reszelt szerecsendió
A karfiolt félpuhára főztem sós vízben, majd a vége felé beledobtam a fagyasztott brokkolit is. Ezzel együtt még főztem pár percig, majd leszűrtem. A visszamaradt levet ne öntsük ki, jó kis alap zöldséglevesekhez.
A zöldségeket egy hőálló tál aljába rendeztem, és ráreszeltem a sajtot. A tojásokat felvertem, hozzáadtam a tejszínt és a fűszereket, majd a tetejére öntöttem.
180 °C-ra elömelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzés: ha valaki szeretné, akkor ehet mellé párolt rizst, vagy akár sült krumplit is, de én csak így önmagában fogyasztottam.
Kedvünk szerint gazdagíthatjuk egyéb zöldségekkel és fűszerezhetjük ízlésünk szerint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon guszta!:-)
Köszi!
Ez aztán jól néz ki :)
Nyammi
Nagyon guszta lett! :) Akár köretként is fincsi lehet.
Ami, Bianka, kössz! :))
egycsipet, biztos szuper köretnek is!
Megjegyzés küldése