2010. október 20., szerda

Segítségnyújtás karácsonyra - kifőztük !


A szeretet nagy ünnepén,
Amikor annyi költemény
Hirdeti ékes mondatokban,
Hogy végre ismét karácsony van,
Mikor övéihez rohan
Mindenki meghatottan, boldogan,
Mikor mindenki egyetért,
Mindenki egyért, egy mindenkiért.

/ Heltai Jenő : Karácsony /



Biztos sokan furcsállják így első ránézésre, hogy mit keres itt egy karácsonyi bejegyzés, hiszen hol van az még... Most megszámoltam, egész pontosan 65 nap van addig hátra, az alig két hónap, és az a gyanúm,hogy nagyon gyorsan elszalad majd.

De nem is egy karácsonyi receptet szeretnék most közzétenni, hanem egy felhívást.

Biztos találkoztak már többen is a Kifőztük magazinnal sok gasztroblogger oldalán, amit aztán le lehetett tölteni. Az újság szerkesztőinek a fejében még tavasszal összeállt egy nagyszerű terv. A nyár elején neki is álltak megvalósítani: felkértek több mint száz gasztrobloggert, hogy ha van kedve, vegyen részt egy jótékonysági akcióban. Végül 115-en fogtak össze, és az újságot megtöltötték finomabbnál finomabb karácsonyi ételek receptjeivel. A több mint 100 recept mellett karácsonyi ajándékok otthoni készítésére is találhatunk tippeket.

Engem is felkértek, és meg kell mondanom, nagyon megtisztelőnek éreztem a meghívásukat. Egyrészt nagyon jó csapatba kerülhettem, másrészt felvillanyozott a célkitűzésük.

A karácsonyi különszám most nem ingyenesen, hanem pénzért lesz letölthető.

Természetesen a pénzt nem saját részre kérik - kérjük. A cél az, hogy a befolyt összegből az Élelmiszerbank segítségével olyan gyermekes családok asztalára juttassunk ennivalót, akiknek egyébként még karácsony ünnepén is üres maradna a tányérja.

Ez az év a katasztrófák éve volt, ezt mindenki megtapasztalhatta. Ez még nehezebbé tette nagyon sok család sorsát, rengetegen küzdenek a mindennapi megélhetésért is.

Kérünk mindenkit, hogy aki segíteni szeretne, tegye ezt meg, akár ezen az úton is. Hiszen adni jó! És mi lenne erre jobb alkalom, mint a karácsony, a szeretet ünnepe.

Bővebb információért kérem kattintson a jobb oldalsáv felső részén villogó piros karácsonyfás logóra. Ez elviszi egy olyan oldalra, ahol a részleteket is elolvashatja.




1 megjegyzés:

szepyke írta...

Köszönjük, és nekünk megtiszteltetés!:)