Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. október 30., péntek
Töltött fasírt pulykamellből
Ezt a receptet még nagyon régen, a Nők Lapja újságból írtam ki.Már többször elkészítettem, általában ünnepi alkalmakra. Nagyon finom, és előre elkészíthető,mivel hidegen kell fogyasztani.
Hozzávalók:
20 dkg gépsonka
60 dkg pulykamell /vagy csibemell/
10 dkg sonka apróra vágva
6 db főtt tojás
2 dcl tejszín
2 tojás fehérje
só,bors,kakukkfű ízlés szerint /szárítottból kb.1 kiskanálnyi/
petrezselyemzöld
diónyi vaj
A pulykamellet daráljuk le /vagy aprítógépben aprítsuk finomra/, és keverjük hozzá az apróra vágott sonkát,tejszínt,a tojásfehérjéket.
Fűszerezzük sóval,borssal, kakukkfűvel /lehet szárítottat is használni/, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy püspökkenyér formát vékonyan vajazzunk ki, és rakjuk körbe a gépsonka szeletekkel úgy,hogy mindenhol takarva legyen a forma és a szélén kicsit túllógjon.
Rakjuk bele a massza felét, és helyezzük rá a főtt tojásokat, majd jöhet a massza másik fele.Hajtsuk rá vissza a gépsonkaszeleteket úgy,hogy mindenhol takarja. A tetejére tegyünk alufóliát.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.A püspökkenyér formát állítsuk bele egy mélyebb tepsibe,amibe vizet öntünk.Berakjuk az előmelegített sütőbe, és 40 percig sütjük-gőzöljük.
Utána kivesszük a sütőből, és hagyjuk félig kihűlni.Ekkor kiborítjuk a formából, és teszünk rá egy kis nehezéket,hogy kicsurogjon a leve.
Pár órára ,vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Hidegen nagyon szépen,vékonyan szeletelhető.
Bármilyen köret illik hozzá,én majonézes krumplisalátával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Igen, ezt kerestem. Koszi Szemike, nagyon jol nez ki, es meg fogom csinalni. Puszi Kira21
Remélem,hogy ízleni fog Kirus! Pussz! :)
Megjegyzés küldése