2009. október 19., hétfő

Pizzás csiga leveles tésztából




A leveles tésztát nagyon szeretem,mert sokoldalúan felhasználható. Tölthető sós és édes töltelékkel egyaránt. A tészta otthoni elkészítésével még nem próbálkoztam,de szerintem az üzletben kapható fagyasztott változata is nagyon megfelel a célnak. Mindig tartok a fagyaszóban pár darabot, és ha gyorsan akarok valami finomat csinálni, akkor csak előveszem, és hagyom szobahőmérsékleten felolvadni.
A pizzás csiga a következőképpen készül:

A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtom. Megkenem ketchuppal,fűszerezem szárított oregánóval és bazsalikommal,pici kakukkfűvel, és kicsit megsózom.Szalámi szeleteket rakok rá/ez lehet sonkás, vagy akár száraz szalámi is, ki melyiket szereti/, erre pedig csemegekukoricát. Reszelt sajttal megszórom, és szorosan feltekerem. A tetejét megkenem felvert tojással,és megszórom csipetnyi kakukkfűvel.
V alakban felszeletelem és sütőpapírral bélelt tepsire rakom.180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: