Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. október 19., hétfő
Pizzás csiga leveles tésztából
A leveles tésztát nagyon szeretem,mert sokoldalúan felhasználható. Tölthető sós és édes töltelékkel egyaránt. A tészta otthoni elkészítésével még nem próbálkoztam,de szerintem az üzletben kapható fagyasztott változata is nagyon megfelel a célnak. Mindig tartok a fagyaszóban pár darabot, és ha gyorsan akarok valami finomat csinálni, akkor csak előveszem, és hagyom szobahőmérsékleten felolvadni.
A pizzás csiga a következőképpen készül:
A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtom. Megkenem ketchuppal,fűszerezem szárított oregánóval és bazsalikommal,pici kakukkfűvel, és kicsit megsózom.Szalámi szeleteket rakok rá/ez lehet sonkás, vagy akár száraz szalámi is, ki melyiket szereti/, erre pedig csemegekukoricát. Reszelt sajttal megszórom, és szorosan feltekerem. A tetejét megkenem felvert tojással,és megszórom csipetnyi kakukkfűvel.
V alakban felszeletelem és sütőpapírral bélelt tepsire rakom.180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése