2009. október 8., csütörtök

Málnás suti




Ezt a receptet a legjobb barátnomtol tanultam. Nagyon finom,konnyu nyári suti.

A megszokott módon 5 tojásbol piskótát sutunk.

Kétféle krémet készítunk:

1. krém: 2 málnaízu pudingport 7 dcl tejjel és 4 evokanál kristálycukorral megfozzuk.
Még forron belekeverunk 12,5 dkg sutovajat.

2. krém: 3 kis doboz tejfolben /kb. 600 gr/ elkeverunk 3 kanál porcukrot.1 csomag zselatint a rajta lévo használati utasítás szerint feloldjuk vízben, kicsit kihutjuk és belekeverjuk a a cukros tejfolbe.

A piskotát megkenjuk málnalekvárral, rárakunk 1 sor friss málnát.Erre tesszuk eloszor az elso, málnás krémet, végul a fehér, tejfolos krémet.
Egy éjszakára hutobe tesszuk, hogy kelloen megszilárduljon.

A tetejét díszíthetjuk mentalevéllel.
A suti eperrel is elkészítve is nagyon finom! Természetesen akkor eperlekvárt, és epres pudingport használunk.

Nincsenek megjegyzések: