2009. október 11., vasárnap

Toszkán csokitorta




Ezt a receptet Alchri írta be az NLc-re.
Nagyon finom,igazi tömény csokis süti!

Hozzávalók:

20 dkg keserűcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
30 dkg cukor
6 tojás.

A csokit a vajjal vízfürdőben felolvasztjuk. A lisztet a cukorral és a tojásokkal elektromos habverővel fehéredésig keverjük. A csokis vajat hozzáadjuk a többihez.
A sütőt 170°C-ra előmelegítettem. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleltem, és beleöntöttem a masszát. Kb. 40 perc alatt elkészült.
Akkor jó, ha tészta kívul szilárd állagú,de a belseje puha marad.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, vagy pedig vaníliafagyival.

Nincsenek megjegyzések: