2009. október 22., csütörtök

őszibarackos pite



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor
1 tojás
1 vaníliás cukor
csipet so.

Ezeket jól összegyúrtam, 3/4 részét kinyújtottam és a vajazott,lisztezett tepsi aljára terítettem.

Hozzávalók a töltelékhez:

2 dcl tej
1 zacskó Aranka főzés nélküli krémpor
2 vaníliás cukor
kb. 1,5 üveg őszibarack befőtt


Elkevertem a vaníliás krémport 2 dcl tejben,rákentem a tésztára.Ráraktam a lecsepegtetett, kockára vágott őszibarack befőttet. Megszórtam 1 vaníliás cukorral,és ráreszeltem nagylyukú reszelőn a tészta megmaradt 1/3 részét.A tetejét is meghintettem 1 vaníliás cukorral, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöttem.

Nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések: