Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. október 25., vasárnap
Mediterrán rántott csirkecomb
Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
0,5 citrom leve
0,5 dcl olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
kevés só és bors.
A panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa és 5 dkg reszelt sajt.
A csirkecombokat kicsontoztam, és két részre vágtam.A citromlevet, olajat, sót,borsot és a felaprított petrezselyemzöldet összekevertem, és ebbe a pácba raktam a húsokat 1 éjszakára.
Másnap kivettem,kicsit még megsóztam, és lisztbe,tojásba, végül a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsába forgattam.Egy serpenyőben olajat hevítettem, az egyik oldalát fedő alatt, a másikat már fedő nélkül készre sütöttem.
Majonézes krumplisalátával tálaltam,de bármilyen köret adható hozzá.
Megjegyzés: elkészíthető a csirke bármelyik részéből, és kicsontozni sem muszáj, de mi így szeretjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése