Valami könnyű, és gyorsan elkészíthető ebédet szerettem volna készíteni, ez lett belőle. Körülnéztem a hűtőben és a fagyasztóban, amit találtam, az ment bele. A hozzávalók tetszés szerint változtathatóak, attól függően, ki milyen zöldséget szeret. Az öntet elkészíthető hagyományos alapanyagokból is, kókusztejszín helyett használhatunk tejfölt, parmezán helyett másfajta sajtot.
Hozzávalók:
1 zacskó fagyasztott brokkoli
1 zacskó fagyasztott bébirépa
1 zacskó fagyasztott kelbimbó
1 marék fagyasztott zöldborsó
20 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka
2 dl kókusztejszín
3 tojás
2-3 dkg reszelt parmezán
2-3 dkg reszelt parmezán
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál dijoni mustár
1 kiskanál dijoni mustár
só, frissen őrölt bors
1 maréknyi friss kapor
Vizet forraltam, és az összes zöldséget egyszerre beleöntöttem, kb. 10 perc alatt készre főztem, leszűrtem.
Közben a tojásokat, kókusztejszínt egy kézimixerrel elkevertem, hozzáadtam a reszelt sajtot és a fűszereket.
Egy hőálló tálat vékonyan megkentem egy kis olívaolajjal, erre fektettem 6 szelet sonkát. Ráraktam a zöldségeket, majd ráöntöttem a tojásos keveréket. A tetejére raktam a maradék sonka szeleteket.
200 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 30 perc alatt összesütöttem.
Fogyaszthatjuk önálló ételként is, de akár egy grillezett lazac mellé is el tudom képzelni köretként. Hidegen is finom.
4 megjegyzés:
Ínycsiklandó!
Köszönöm!
finom lehet
Az volt! :))
Megjegyzés küldése