2009. december 6., vasárnap

Túrós tészta




A héten csináltam ezt a túrós tésztát. Először nem volt szándékomban,hogy ezt ide felrakjam,hiszen mindenki tud túrós tésztát csinálni.

Vagy mégsem? Akkor gondolkodtam el rajta, mikor az egyik nagyon fiatal kolléganőm akarta megsütni az egyik sütireceptemet a blogomról. És olyasmiket kérdezett,amik nekem teljesen természetesek voltak, ezért nem is említettem meg a receptben.
Tehát rá kellett jönnöm, hogy az ami valakinek magától értetődő dolog, az egy kezdő háziasszonynak talán mégsem annyira egyértelmű.
Hátha pont egy egy ilyen valaki téved erre...

Hozzávalók:

40 dkg szélesmetélt
50 dkg túró
20 dkg szalonna
2 dcl tejföl
2 evőkanál olaj
2 kiskanál só

Egy nagyobb lábasban vizet forralunk 2 evőkanál olajjal. Ha már felforrt, csak akkor adjuk hozzá a sót, mert az lassítja a víz forrását. Ekkor beletesszük a tésztát is. Kb. 8-10 perc alatt készre főzzük. Mindenképpen nézzük meg a zacskón lévő ajánlást, hiszen mindegyik tészta más és más. A legbiztosabb az, ha időnként megkóstoljuk. :))

Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy mélyebb serpenyőben süssük szép pirosra,majd szedjük ki egy tányérra.
A túrót kicsit gyúrjuk át 1 kiskanálnyi sóval.
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, és rögtön tegyük rá a szalonnából visszamaradt zsírra. Kicsit forgassuk át,hogy mindenhol átjárja a finom füstölt íz, és tegyük rá a túrót. Óvatosan forgassuk át, mindenhol melegítsük át a túrót.

Szedjük tányérra, tetejére tegyünk 1-2 evőkanálnyi tejfölt és egy kevés szalonnapörcöt.

Nincsenek megjegyzések: