Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. december 6., vasárnap
Sajtos-gombás hús
Hozzávalók:
1 kg karaj szeletelve
50 dkg kg friss sampinyon gomba
25 dkg eidami sajt
2 dcl tejszín
1 dcl száraz fehérbor
só, bors,kakukkfű
olaj a sütéshez
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk , borsozzuk, pici kakukkfűvel megszórjuk /aki nem szereti, elhagyhatja/.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük.
A kisült húsokat egy nagyobb hőálló tálba szedjük, úgy , hogy nagyjából egy soron legyenek.
A visszamaradt olajat felöntjük a borral. Ez feloldja a leragadt, finom húspörcöket, fűszereket. Belerakjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint, adhatunk hozzá 1 mokkáskanál őrölt pirospaprikát is. Lassú tűzön készre pároljuk, majd hagyjuk,hogy elfője a levét. Ha elkészült, ráterítjük a hússzeletekre.
Erre rakjuk a vékonyra szeletelt sajtot /vagy akár rá is reszelhetjük/, és ráöntjük a tejszínt.
A tálat alufóliával lefedjük, és 180 °C-on kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése