2009. december 6., vasárnap

Sajtos-gombás hús




Hozzávalók:

1 kg karaj szeletelve
50 dkg kg friss sampinyon gomba
25 dkg eidami sajt
2 dcl tejszín
1 dcl száraz fehérbor
só, bors,kakukkfű
olaj a sütéshez

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk , borsozzuk, pici kakukkfűvel megszórjuk /aki nem szereti, elhagyhatja/.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen szép pirosra sütjük.
A kisült húsokat egy nagyobb hőálló tálba szedjük, úgy , hogy nagyjából egy soron legyenek.




A visszamaradt olajat felöntjük a borral. Ez feloldja a leragadt, finom húspörcöket, fűszereket. Belerakjuk a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint, adhatunk hozzá 1 mokkáskanál őrölt pirospaprikát is. Lassú tűzön készre pároljuk, majd hagyjuk,hogy elfője a levét. Ha elkészült, ráterítjük a hússzeletekre.



Erre rakjuk a vékonyra szeletelt sajtot /vagy akár rá is reszelhetjük/, és ráöntjük a tejszínt.




A tálat alufóliával lefedjük, és 180 °C-on kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: