Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. december 14., hétfő
Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók:
70 dkg harcsafilé
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 zöldpaprika
1,5 dcl száraz fehérbor
olaj, só,bors,pirospaprika
30 dkg tészta
25 dkg túró
2 dcl tejföl
Egy serpenyöben olajat hevítettem, ráraktam a kisebb kockára vágott szalonnát,és kicsit kisütöttem.Majd hozzáadtam az apróra vágott hagymát,fokhagymát,zöldpaprikát,és lefedve pároltam kis ideig.
Ekkor jöhetett bele a kisebb kockákra vágott harcsafilé . Óvatosan kevergetve minden oldalát hirtelen fehérre sütöttem,sóztam,borsoztam, 1 púpozott kiskanálnyi pirospaprikával megszórtam,majd felöntöttem kb. 1,5 dcl jó minöségű száraz fehérborral.
Mégegyszer finoman átkevertem, és 15 percen keresztül, fedő nélkül főztem. Ekkor már nem szabad kevergetni, csak néha megrázni az edényt, különben összetörik a hal húsa.
A végére szépen elfő róla a folyadék, és csak sűrű szaft marad.
A klasszikus recept szerint ezt túrós tésztával kell tálalni. Ezért amíg főtt a hal, elkészítettem a köretet:
Kifőztem a tésztát sós vízben, leszűrtem, és összekevertem a sóval kicsit átgyúrt túróval.
Tányérra rendeztem a tésztát, a halat, és a tetejére raktam 1-2 evőkanálnyi tejfölt.
Kínáljuk mellé azt a fehérbort, amivel a harcsapörköltet felengedtük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez az egyik kedvenc ételem. Nagyon guszán néz ki :).
Megjegyzés küldése