2009. december 7., hétfő

Krumplis pogácsa



Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető pogácsa, ami ráadásul sokáig friss, puha marad a benne lévő krumplitól.

Hozzávalók:

25 dkg krumpli
25 dkg vaj
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 evőkanál só
1 tojás a kenéshez

A krumplit megpucoljuk, félbevágjuk,megfőzzük. Ha van krumplinyomónk, akkor azon nyomjuk át, ha nincs, akkor reszeljük finomra.
Hozzáadjuk a vajat, lisztet,sütőport,sót és alaposan összedolgozzuk.

1 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással. Pogácsákat szaggatunk belőle, a tetejét megszórhatjuk különböző magvakkal.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

Judith írta...

Mi is nagyon szeretjuk ezt a pogit, regen keszitettem mar. Koszi, hogy eszembe juttattad!

trinity írta...

Nálunk is a krumplis pogácsa nagy kedvenc!!

Off: megkaptam, köszönöm szépen, a vasárnapnál is írtam!