Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. november 29., vasárnap
Csibecombok savanyú káposztán sütve
Ez egy nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel. Aki szereti a savanyú káposztát, nem fog benne csalódni, nagyon finom!
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
4 egész csibecomb
10 dkg füstölt szalonna
fűszerkeverék a csibecombokra
só
olaj
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk és ráterítjük a savanyú káposztát. A káposztát kóstoljuk meg előtte, ha nagyon savanyú, akkor mossuk át kicsit.
A szalonnát felkockázzuk, és kevés zsíron vagy olajon pirosra sütjük.Majd a káposztára szedjük, és kicsit elkeverjük benne.
A csibecombokat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint.Én egy készen kapható fűszerkeveréket használtam, de otthon is összeállíthatunk ilyet kedvünk szerint. A combokat ráfektetjük a káposztára, és meglocsoljuk a szalonnasütésből visszamaradt zsírral.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a tálat lefedjük a tetejével, vagy alufóliával. Betoljuk a sütőbe, és kb. 60-80 percig lefedve sütjük. Ekkor levesszük a tetejét, és még kicsit pirítjuk a combokat. Közben meglocsolhatjuk a levével.
Ha kész tálalhatjuk!
Köretnek én sült burgonyát adtam mellé. A következőképpen készült:
Kb. 1 kg burgonyát meghámoztam és negyedekre vágtam. Annyi vízben,amennyi ellepte, sóval félig megfőztem, majd leszűrtem. Meghintettem egy készen kapható,sült burgonyához való fűszerkeverékkel, és óvatosan összeforgattam. Közben egy serpenyőben olajat hevítettem, és beleszedtem a burgonyát. Minden oldalát pirosra sütöttem, majd papírtörlőre szedve leitattam róla a felesleges olajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
hu ez nagyon jol nez ki es bosztos fincsi is
Megjegyzés küldése