![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSCa_KHBC5f71CWkCWwsMNFvq2gCYmorRnVDKhzmDnXPFUCeHD5AbJbRv8w3JB2-1swCA93srJ-RKQe0-Jme03OGIrQkmy4VnTm2tyV8012iNeKK17AXkmQz94vhJ6tYfQBr_4L_YONN09/s320/tarja+t%C3%A1ny%C3%A9ron.jpg)
A napokban nagyon szép tarjaszeleteket kaptam az üzletben. Szerettem volna valami mást készíteni belőle,mint eddig. Valami egytálételre gondoltam, ami gyorsan kész van. A szemem az ablakra tévedt, ahol cserépben illatozott a nemrég vásárolt kakukkfű.Mostanában eléggé rá vagyok kattanva a kakukkfűre, nagyon szeretem az ízét-illatát, amibe csak lehet, belerakom. Ekkor elkezdett bennem körvonalazódni egy fokhagymás-kakukkfüves pác, gyorsan neki is álltam elkészíteni.
Hozzávalók:
6 szelet csontos tarja
1,5 kg burgonya
1,5 dcl tejszín
só
a páchoz:
1 dcl olivaolaj
1 dcl napraforgóolaj
4 duci gerezd fokhagyma
3 kiskanál mustár
2 kiskanál méz
1 kiskanál csípős chili szósz
0,5 citrom leve
4-5 szál kakukkfű apróra vágva
frissen őrölt bors
A tarjaszeleteket megmossuk, a vizet papírtörlővel leitatjuk róluk.
A pác hozzávalóit alaposan elkeverjük, a húsokat belehelyezzük úgy,hogy mindenhol érje a pác. Lefedjük,és egy napra a hűtőbe tesszük. Közben egyszer-kétszer átforgatjuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjoVjoUpxldiwizXrc81RJBOJ2IQCePZ4OMlz5vTP2UerNeI2jjzjAFyDe0ttrUwXMI_G3CF_rBPqfRG7eSQobKJXuzUCDUh7xbDNTz2uli8dW5if9xb70YZfRIXIJ8jXK2IBODLn2npKhb/s320/Tarja+a+p%C3%A1cban.jpg)
Másnap a krumplikat meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, és egy jénai tál aljába rakjuk.
A húsokat kivesszük a pácból, kicsit letörölgetjük, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. A húsok után a tálban visszamaradt pácot a tejszínnel elkeverjük , és a burgonyára öntjük. A tetejére szedjük a húsokat, meglocsoljuk a sütésből visszamaradt fűszeres olajjal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiicAMvA8rxWT3KPrNu42XsORgVU-YrjJ9HiOeOqLgnzsAxnsYvvEqaGAJwNsiwiNMfNfm3OvaC3CAI9EwFGcJbNF0yLYdnvr4DiIPJyhfQpz3DOFYm6zQSEF2StWB_BFQKZcX-ruuDClDW/s320/tarja+a+krumplin.jpg)
Alufóliával lefedjük, és kb. 1,5 órán keresztül +180 °C-os sütőben sütjük. Ekkor kóstoljunk meg egy darab húst,hogy elég puha-e.Ha igen, akkor az alufóliát levesszük és még kb. 20 percig tovább sütjük.
Tálaláskor megszórtam egy csipetnyi friss kakukkfűvel, és lilakáposzta salátát adtam mellé.
Ez egész egyszerűen készült:
Egy kisebb fej káposztát vékonyra gyalultam, adtam hozzá szintén vékony karikára vágott lilahagymát. Megsóztam, kb. 1 evőkanálnyi ecetet, és kb. 2 evőkanálnyi olivaolajat adtam hozzá. Az egészet összekevertem, és egy kicsit állni hagytam,hogy az ízek összeérjenek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM_2bVGjxFscmu1qftrcc_evH7uLp1mccqdT4iVOun83DIw9gF0wZP1f1Vqu7QV8AkSZibGv48PjJRAmAMCyNDoT20pgKO6Lultr7nRjiWUesORgYtSS3R3pUbxMjxLVm62UG-Er7CbPhO/s320/Tarja+t%C3%A1ny%C3%A9ron+kozeli.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése