Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2009. november 15., vasárnap
Sertéscsíkok Stroganoff módra
Ez tipikusan az az étel,amiről nem lehet jó fotót csinálni. Viszont nagyon finom!
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg csiperkegomba
4 közepes méretű savanyú uborka
2 dcl tejföl
2 dcl tejszín
3-4 kávéskanál mustár
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt vagy burgonyakeményítő
só, őrölt bors
olaj
A sertéskarajt először ujjnyi szeletekre,majd csíkokra vágtam. Sóval és frissen őrölt borssal megszórtam, és 1-2 kávéskanálnyi mustárral elkevertem. Egy serpenyőben olajat forrósítottam,és rádobtam a csíkokra vágott húst.Fehéredésig sütöttem,majd kiszedtem egy tányérra.
A visszamaradt olajban üvegesre pirítottam 1 fej apróra vágott hagymát, hozzáadtam a felszeletelt gombát /konzervgomba is jó/.
Sóztam,borsoztam,kicsit átpirítottam,és visszaraktam a húsokat.A savanyú uborkákat nagyon vékony csíkokra vágtam,és azt is a húshoz adtam. Felöntöttem 3 szedőkanálnyi húslevessel. Ha nincs,akkor vízzel is lehet, de én most éppen húslevest is főztem, így kéznél volt,és finomabb is. Fedő alatt készre pároltam,majd kicsit elfőztem a levét.
Egy tálban összekevertem a tejfölt, a tejszínt, 2 kiskanál mustárt,sót,borsot, végül egy evőkanálnyi finomlisztet. Burgonyakeményítővel jobban szeretem,de most éppen nem volt otthon,így maradt a liszt. Hozzáöntöttem a húshoz,és az egészet összeforraltam.
Rizzsel tálaltam,de a sült burgonya is illik hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése