Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. február 18., péntek
Kókuszos kinder pingvin
Ez a recept Illeskrisz oldaláról van. Már régen elmentettem magamnak, sőt, egyszer már meg is sütöttem. De akkor nem olyan nagyon ízlett, mert túl vastag lett a piskótatészta, és kevés hozzá a krém. Persze akkor sem a receptben volt a hiba, de valami miatt másfél adag tésztát csináltam , és csak egy addagnyi krémet.
Most viszont nagyon finom lett, azt hiszem, ez lesz az egyik kedvenc sütim! Dupla adagot csináltam, mert az én tepsim nagyobb, mint amit Illeskrisz ír a receptben. De most a krémet is megdupláztam, és így tökéletes lett! :)
Hozzávalók 34 x 38 cm-es tepsihez:
Tészta:
8 tojás
20 dkg rétesliszt
1 sütőpor
4 dkg kakaópor
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál víz
24 dkg cukor
Krém:
1 doboz cukrozott sűrített tej /460 gr/
0,5 liter Hulala tejszín
8 evőkanál kókuszreszelék
6 lap zselatin
A tetejére:
15-20 dkg étcsoki
4-5 evőkanál olaj
kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ekkor hozzáadjuk az olvaszott vajat és a vizet, majd végül a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport.
Jól eldolgozzuk, majd végül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje habot.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Vagy egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel, vagy egy cérnával két részre vágjuk a lapot.
Ezt én úgy könnyítettem meg, hogy először hosszában két részre vágtam a tésztát. Így kaptam két hasábot, ezt már könnyebb volt megfelezni.
A krémhez a sűrített tejet addig főzzük lassú tűzön, míg karamellizálódik, és langyosra hűtjük.
A lapzselatint áztassuk egy kevés vízbe, majd ezt leöntjük róla. Kb. 1 dcl vizet adunk hozzá, elkezdjük melegíteni, de épp csak langyos legyen. Ha szépen felolvadt, adjuk a karamellhez.
Ekkor a Hulalát verjük kemény habbá, a vége felé csurgassuk bele a karamellizált tejet is. A végén keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
A krémet kenjük az alsó tésztára, tegyük rá a másik részét. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett az olajjal, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a piskóta tetejét. Kókuszreszelékkel díszítjük.
Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Ez egy nagyon finom süti!Már én is többször elkészítettem Kriszti receptje alapján.
Juj nagyon guszta szeletek, nálam dióhabos sütike sül, cserélünk :)
Hú, ez tetszik... :)
Szia Szemi!
Nagyon-nagyon guszta!!!
illeskrisz
Nagyon guszta lett!!!!
Illeskrisz
Nelli, nekem is nagyon ízlett!
Bianka, benne vagyok, cseréljünk! :))
Duende, örülök! :)
Illeskrisz, köszi! Jó volt a recepted! :)
Imádom ezt a sütit!
Megjegyzés küldése