Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. február 16., szerda
Halfilé sajtos zöldségtakaró alatt
A legtöbbet hangoztatott dolog az evéssel kapcsolatban, hogy túl kevés zöldséget és halat eszünk. Való igaz,hogy mindkettő nagyon egészséges, és jó lenne , ha gyakrabban kerülne az asztalunkra.
Ezzel az étellel két legyet üthetünk egy csapásra, mert itt egyszerre megvan benne mindkettő. Ráadásul gyorsan el is készül. Mennyiségeket nem is írok a recepthez, ezt mindenki a saját kedvére igazíthatja. Ugyanígy a zöldséget és a fűszerezést is...
Hozzávalók:
Tengeri halfilé
csemege kukorica
brokkoli
tejszín
reszelt sajt
só, őrölt bors,kakukkfű
olivaolaj
tej, fokhagyma
A halat pár órára fokhagymás tejbe áztattam. Mikor kivettem belőle, alaposan lecsöpögtettem, és konyhai papírtörlővel leitatgattam. Sóztam, frissen őrölt négy színű borskeverékkel megszórtam, és kapott még egy csipetnyi kakukkfüvet is /egyik kedvenc fűszerem, nagyon sok mindenbe használom/.
A grillserpenyőbe egy kevés olivaolajat öntöttem, felforrósítottam, és a halakat mindkét oldalukon hirtelen megsütöttem.
A halakat egy tűzálló tál aljába raktam. A brokkolit 2-3 perc alatt megpároltam, és a konzerv kukoricával együtt a halakra terítettem.
Reszeltem rá bőven sajtot, és kb. 1,5 dcl tejszínnel leöntöttem. 200 °C-ra melegített sütőben addig sütöttem, míg a tetején a sajt kezdett szépen megpirulni.
Tálaláskor adhatunk mellé párolt rizst, esetleg sült krumplit is. Én csak így önmagában ettem, nem hiányzott mellé semmi. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik: sok zöldség és hal. Egészséges és finom is, jó, hogy megosztottad velünk.:)
Nagyon izgalmas
Nagyon finom lehetett,olyan guszta!!! Mostanában mi is sokkal több zöldséget eszünk, így én biztosan nem rontottam volna el még más körettel ezt a finomságot.:)
Újra a kedvencemet tetted terítékre ? Már nálunk is időszerű lenne, met elég rég készítettem pangasiust. Nekem ez "A HAL" ! a Brokkolit is imádom! - akkor meg mire várok ? :)))
Ms.Poppy, Bianka, köszi! :)
Gizi, nekem sem hiányzott mellőle a köret.
Viki, ez is pangasiusból van, én is szeretem.:)
Hű de guszta, és minden hozzávaló az egyik kedvencem.
Mivel most is van itthon tengeri halfilé a fagyasztóban és brokkoli a hűtőben, holnap ezt ebédelek.Köszi az ötletet.
Megjegyzés küldése