Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. február 15., kedd
Grillezett csibemell
A mai ebédem villámgyorsan elkészült, és nagyon finomra sikeredett. Mindenképp csibemellből akartam csinálni valamit, ez lett belőle. Hogy a grillen kisütve ne legyen túl száraz, pár órára pácba raktam.
Hozzávalók:
2 nagyobb csibemell
1 dcl olivaolaj
1 kiskanál mustár
fél citrom leve
frissen őrölt négy színű borskeverék
kakukkfű
2 duci gerezd fokhagyma reszelve
A pác hozzávalóit összekevertem, a csibemelleket beleraktam, és pár órára a hűtőbe tettem.
Majd felforrósítottam a grillserpenyőt, és mielőtt beleraktam a húsokat, megsóztam, és egy kis borssal megszórtam. Mivel elég nagyok voltak, mindegyiket 3-3 részre vágtam.
Nem kellett alá külön olaj, ami a húson marad, az elég a sütéshez. Mielőtt megfordítottam a húsokat, akkor raktam rá egy kis kanálnyit a pácléből.
A hús mindkét oldalát kb. 2-2 perc alatt készre sütöttem.
Majonézes kukoricasalátával tálaltam, amiben lilahagyma és füstölt sajt is van. Bár ez talán fura kombinációnak tűnik, de valami isteni íze van, nagyon jól kiegészítik egymást a benne lévő alapanyagok.
A recept ide kattintva megtalálható a blogon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Imádom, főleg azzal a salival :) Jöhet
Én is kérek!
Nagyon guszta, a fenti adagot én is bevállalom!
Így, ahogy van! Ez igen!
A sajt tök jól megy a kukoricához, egyszer márványsajttal készítettem - és bejött a csapatnak :-)
Bianka, Kati, még maradt, jöhettek! :)
Holnap is ez lesz az ebédem...
Liza, az az adag már elfogyott, de a hűtőben van még. :) Az egyik mellett benne hagytam a pácban, jó lesz holnapra.
Chef Viki, nekem elsőre a kukorica-hagyma párosítás volt fura, de nagyon finomak együtt. :)
Én is kipróbáltam már a kukoricasalidat korábban. S gondolom nem azért, mert nagy füstöltsajt-fun vagyok, de nekem több, mint ízlett :)
Ma amúgy a joghurtos brokkolisalit csináltam meg a cevapcicihez köretnek. Ez is egy jól sikerült párosítás ám :)
S köszönöm a sok jó ötletet. Ha van valami alapanyagom, elöször mindig nálad nézek körül, hogy mit is fözhetnék-süthetnék... (de az állandó olvasóid közé nem tudtam magam betenni jobb oldalra, pedig régóta vagyok blogod rendszeres ki -és felhasználója)
Gaabee, örülök, hogy ízlett neked is mindkét saláta!
A kedves szavaidat, elismerésedet pedig köszönöm, nagyon jól esik! :)
Azt nem tudom, miért nem tudsz bejelentkezni a rendszeres olvasók közé, ezzel a problémával még nem találkoztam eddig. Kiír esetleg ott valamit, hogy miért nem megy?
Elismerésem öszintén jött :)
Az egyetlen probléma a bejelentkezéssel az volt, hogy iszonyat analfabéta vagyok adott dolgokhoz. De most kiváncsi voltam, hogy miért nem ment, megpróbáltam, s ott vagyok jobb oldalt. A karomban levö kislányom ugyan nem fért bele a képbe, de én ott vagyok :)
De jó, örülök, hogy sikerült! :)
Megjegyzés küldése