2011. február 18., péntek

Kókuszos kinder pingvin



Ez a recept Illeskrisz oldaláról van. Már régen elmentettem magamnak, sőt, egyszer már meg is sütöttem. De akkor nem olyan nagyon ízlett, mert túl vastag lett a piskótatészta, és kevés hozzá a krém. Persze akkor sem a receptben volt a hiba, de valami miatt másfél adag tésztát csináltam , és csak egy addagnyi krémet.
Most viszont nagyon finom lett, azt hiszem, ez lesz az egyik kedvenc sütim! Dupla adagot csináltam, mert az én tepsim nagyobb, mint amit Illeskrisz ír a receptben. De most a krémet is megdupláztam, és így tökéletes lett! :)

Hozzávalók 34 x 38 cm-es tepsihez:

Tészta:

8 tojás
20 dkg rétesliszt
1 sütőpor
4 dkg kakaópor
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál víz
24 dkg cukor

Krém:

1 doboz cukrozott sűrített tej /460 gr/
0,5 liter Hulala tejszín
8 evőkanál kókuszreszelék
6 lap zselatin

A tetejére:

15-20 dkg étcsoki
4-5 evőkanál olaj
kókuszreszelék

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Ekkor hozzáadjuk az olvaszott vajat és a vizet, majd végül a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a kakaót és a sütőport.
Jól eldolgozzuk, majd végül óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérje habot.

A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Vagy egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel, vagy egy cérnával két részre vágjuk a lapot.
Ezt én úgy könnyítettem meg, hogy először hosszában két részre vágtam a tésztát. Így kaptam két hasábot, ezt már könnyebb volt megfelezni.

A krémhez a sűrített tejet addig főzzük lassú tűzön, míg karamellizálódik, és langyosra hűtjük.
A lapzselatint áztassuk egy kevés vízbe, majd ezt leöntjük róla. Kb. 1 dcl vizet adunk hozzá, elkezdjük melegíteni, de épp csak langyos legyen. Ha szépen felolvadt, adjuk a karamellhez.
Ekkor a Hulalát verjük kemény habbá, a vége felé csurgassuk bele a karamellizált tejet is. A végén keverjük hozzá a kókuszreszeléket.

A krémet kenjük az alsó tésztára, tegyük rá a másik részét. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett az olajjal, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a piskóta tetejét. Kókuszreszelékkel díszítjük.

Tegyük 1-2 órára a hűtőbe, így könnyebb lesz szeletelni.




7 megjegyzés:

Nelli írta...

Ez egy nagyon finom süti!Már én is többször elkészítettem Kriszti receptje alapján.

Bianka írta...

Juj nagyon guszta szeletek, nálam dióhabos sütike sül, cserélünk :)

duende írta...

Hú, ez tetszik... :)

Blogkonyha írta...

Szia Szemi!
Nagyon-nagyon guszta!!!

illeskrisz

Névtelen írta...

Nagyon guszta lett!!!!

Illeskrisz

Szemi írta...

Nelli, nekem is nagyon ízlett!

Bianka, benne vagyok, cseréljünk! :))

Duende, örülök! :)

Illeskrisz, köszi! Jó volt a recepted! :)

Ottis írta...

Imádom ezt a sütit!