Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. április 1., csütörtök
Tojásos zöldbab
Erre a receptre Viki oldalán találtam rá, nagyon megörültem neki. Épp azon törtem a fejem,hogy mit is főzzek magamnak ebédre, ami gyorsan elkészül. Egy kicsit változtattam a fűszerezésén, de a lényeg maradt. Gyors és kalóriaszegény étel, diétázóknak is kiváló.
Mivel csak egy személyre főztem, a hozzávalókat is így írom:
3 marék zöldbab /fagyasztottat használtam/
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
0,5 evőkanál vaj
2 egész tojás
őrölt bors, só
petrezselyemzöld
2-3 dkg füstölt sajt
Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítettem, rádobtam a reszelt fokhagymát, 1 percig kevergetve kis tűzön pároltam. Majd hozzáadtam a zöldbabot, sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam. Fedő alatt, néha megkeverve, kb. 10 perc alatt megpároltam. A végén hozzáadtam az apróra vágott petrezseslyemzöldet. Még ezzel is átkevertem párszor, majd ráöntöttem a két felvert tojást.
Készre sütöttem, majd a tányéron reszelt füstölt sajttal megszórtam.
Adhatunk mellé teljeskiőrlésű péksütit, de én csak így önmagában fogyasztottam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Naggggyon guszta :) Örülök, hogy Neked is ízlett.
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok!
kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Megjegyzés küldése