Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. április 28., szerda
Csibemell brokkolival
Hozzávalók:
0,5 kg csibemell
40 dkg brokkoli /most fagyasztott/
2 dcl tejszín
2 dcl tejföl
10 dkg füstölt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
kakukkfű,oregáno
olivaolaj
A csibemellet vékony csíkokra vágtam, sóztam,borsoztam, és megszórtam az apróra vágott friss fűszernövényekkel. Az olajat felforrósítottam, rádobtam a húst, és minden oldalán fehéredésig pirítottam.
Átraktam egy hőálló tálba, és közé kevertem a párolt brokkolit. A tejszínt és a tejfölt összekevertem, picit megsóztam, hozzáadtam a reszelt fokhagymát, és ráöntöttem a húsra.
Tetejére reszeltem a sajtot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Most penne tésztával tálaltam, de adhatunk mellé párolt rizst is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet!!!
Megjegyzés küldése