2010. április 1., csütörtök

Tojásos zöldbab




Erre a receptre Viki oldalán találtam rá, nagyon megörültem neki. Épp azon törtem a fejem,hogy mit is főzzek magamnak ebédre, ami gyorsan elkészül. Egy kicsit változtattam a fűszerezésén, de a lényeg maradt. Gyors és kalóriaszegény étel, diétázóknak is kiváló.
Mivel csak egy személyre főztem, a hozzávalókat is így írom:

3 marék zöldbab /fagyasztottat használtam/
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
0,5 evőkanál vaj
2 egész tojás
őrölt bors, só
petrezselyemzöld
2-3 dkg füstölt sajt






Egy serpenyőben az olajat és a vajat felhevítettem, rádobtam a reszelt fokhagymát, 1 percig kevergetve kis tűzön pároltam. Majd hozzáadtam a zöldbabot, sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam. Fedő alatt, néha megkeverve, kb. 10 perc alatt megpároltam. A végén hozzáadtam az apróra vágott petrezseslyemzöldet. Még ezzel is átkevertem párszor, majd ráöntöttem a két felvert tojást.

Készre sütöttem, majd a tányéron reszelt füstölt sajttal megszórtam.

Adhatunk mellé teljeskiőrlésű péksütit, de én csak így önmagában fogyasztottam.

3 megjegyzés:

Viki írta...

Naggggyon guszta :) Örülök, hogy Neked is ízlett.

Ottis írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok!

Gizi írta...

kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!