Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. április 10., szombat
Mimóza saláta
Ezt a receptet még régebben találtam a neten, akkor sajnos nem jegyeztem fel, hogy kitől van. Nagyon finom körete lehet húsoknak,hideg fasírtoknak, de fogyaszthatjuk reggelire vagy vacsorára is egy péksütivel.
Hozzávalók:
6 db főtt tojás
3 db alma
15 dkg reszelni való sajt
1-2 csomó újhagyma / vagy 1 db lilahagyma/
1 doboz kukoricakonzerv
1 dcl tejföl
1 dcl majonéz
1 citrom
só,őrölt bors
Az almákat hámozzuk meg, és nagylyukú reszelőn reszeljük le.Rögtön locsoljuk meg a citrom kifacsart levével,hogy ne barnuljon meg.
A lecsepegtetett kukoricát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a levétől kinyomkodott almát, majd a vastagabbra reszelt sajtot , és a vékonyra karikázott újhagymát is.
A tejfölt keverjük el a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a többi hozzávalóra. Jól keverjük össze.
A tojásokat vágjuk cikkelyekre vagy karikára. Egy tojássárgáját és pár karika tojást tegyünk félre a díszítéshez.
A saláta felét tegyük egy üvegtálba, rakjuk rá a felszeletelt tojásokat, majd erre tegyük a másik felét. A félrerakott tojás sárgáját reszeljük a tetejére.
Díszíthetjük tojáskarikával, almával, vagy hagymaszeletekkel.
Megjegyzés: nagyon dekoratívan néz ki, ha tálat kibéleljük friss salátalevelekkel, és erre halmozzuk a mimóza salátát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon hülye kérdésem lesz, mitől mimóza szerinted?:)
A kérdés jogos! Sajnos fogalmam sincs róla! :))
Hacsak nem a tetejére reszelt tojássárgájára asszociál ez az elnevezés...
Minek a másik felét????????
Márta, a salátának a másik felét. :)
Úgy van írva, hogy : "a saláta felét tegyük egy üvegtálba, jön rá a tojás, majd a saláta másik fele".
Bocsi,ha félreérthetően írtam...
Megjegyzés küldése