Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. január 20., szerda
Brokkolival töltött csibemell
Hozzávalók:
3 db nagyobb csibemell /kb. 60 dkg/
40 dkg brokkoli
20 dkg bébirépa
10 dkg trappista sajt
4 dkg teavaj
1 dcl száraz fehérbor
kevés olívaolaj
só,bors,szerecsendió,kakukkfű
A csibemelleket óvatosan kiklopfoljuk. Érdemes közben egy nejlonzacskóval letakarni, így egyrészt nem annyira trancsírozódik a gyenge hús,másrészt nem fog össze-vissza röpködni.
A három csibemellről levágtam a kisebb részt, ezt külön töltöttem meg, lett belőle három kis falatka. :)
A húszeleteket sózzuk, kevés frissen őrölt borssal megszórjuk.Reszeljünk rá csipetnyi szerecsendiót, és hintsük meg kevés kakukkfűvel.
Közben a brokkolit megpároljuk /én fagyasztottat használtam,az pár perc alatt elkészül/.A vízbe tegyünk 1 mokkáskanálnyi sót, reszelhetünk bele a szerecsendióból is.
A húsokat terítsük ki, reszeljünk rá sajtot, majd rakjuk rá a párolt brokkolit.Tekerjük fel , hajtsuk vissza a széleit, hogy a sajt ne tudjon kifolyni, és tűzzük össze.
Egy serpenyőben forósítsuk fel az olívaolajat, rakjuk bele a göngyölt csibemelleket.Minden oldalukon szépen pirítsuk meg, majd rakjuk bele egy tűzálló tálba.
A serpenyőben visszamaradt olívaolajra öntsük rá a fehérbort. A bor savassága szépen felkapja a serpenyőre ragadt finom, fűszeres húspörcöket.Az alkohol egy perc alatt elpárolog belőle,ekkor öntsük rá a szaftot a húsokra.
A hőálló tálat takarjuk le alufóliával, és tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt el is készül.
Ha kivettük a húsokat, hagyjuk pár percig pihenni, így szépen, szeletelve tudjuk a tányérra rendezni.
Közben elkészíthetjük a bébirépát. Dobjuk a vajat forró serpenyőbe, rakjuk rá a répát, majd pár perc alatt pároljuk készre.
A hús mellé köretnek a bébirépát és a kimaradt brokkolit adtam. Így egy adag étel kb.600 kalóriát tartalmaz. Kiválóan beilleszthető diétás étrendbe is, mert egészséges és vitamindús.
Ha kicsit szeretnénk még a kalóriákon spórolni, a répát ne vajon pároljuk meg,hanem csak simán vízben, és a töltelékből a sajt is elhagyható.
Természetesen tálalhatjuk rizzsel vagy krumplival is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, biztos finom is...
Megjegyzés küldése