Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. január 16., szombat
Lilakáposzta-saláta sült hússal
A hangsúly ez esetben a káposztán van! Volt a hűtőben egy kis fej káposztám,amit már egy ideje tologattam jobbról balra. Vasárnap aztán úgy gondoltam,hogy már tényleg ideje lenne belőle valamit készíteni. Végül salátaként végezte, nekem ez lett a köret a sült hús mellé, férj azért kapott mellé párolt rizst is. :)
Hozzávalók a káposztához:
1 kisebb fej lilakáposzta
1 kis fej lilahagyma
1,5 dcl natúr joghurt
1,5 dcl tejföl
0,5 citrom
cukor,só,frissen őrölt bors ízlés szerint
A káposztát vékonyra gyaluljuk,és hozzáadjuk a félbevágott, szintén nagyon vékonyra vágott hagymát,majd összekeverjük.
A joghurtot és a tejfölt egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a borsot,sót,cukrot és a fél citrom kifacsart levét. Az egészet jól összekeverjük és a káposztára öntjük. Egy fakanál segítségével forgassuk át,majd lefedve tegyük pár órára a hűtőbe.
Hozzávalók a húshoz:
0,5 kg tarja
1,5 dcl olivaolaj
0,5 citrom leve
kakukkfű,frissen őrölt bors
Az olivaolajból,citromléből és a fűszerekből pácot készítünk. A húst vékony szeletkre vágjuk,belerakjuk a pácba, és lefedve a hűtőbe rakjuk 1 éjszakára.
Másnap kivesszük, sózzuk, meghintjük még egy csipetnyi frissen őrölt borssal.Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk,majd belerakjuk a húst. Mindkét oldalát pár perc alatt pirosra sütjük.
Természetesen ezt a salátát tálalhatjuk bármilyen más sült hús mellé is. Diétázók akár önmagában is fogyaszthatják.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése