Hozzávalók:
0,5 kg csibemell
1 doboz konzervgomba (friss még jobb..)
20 dkg borsó (fagyasztott)
2 dcl tejszín
2-3 evőkanál barnarizsliszt
1 kisebb fej hagyma
só, őrölt bors, kakukkfű, tárkony
friss petrezselyemzöld
olaj
A hagymát apróra vágtam, és a felforrósított olajra dobva üvegesre pároltam. Hozzáadtam a vékony csíkokra vágott csibemellet, majd sóztam, jócskán borsoztam, és fehéredésig pirítottam. Beleraktam a borsót és a gombát, megszórtam egy kevés szárított kakukkfűvel és tárkonnyal, majd egy kevés vízzel felengedtem. A hús kb. 20 perc alatt készre párolódott, ekkor meghintettem barna rizsliszttel, és felöntöttem a tejszínnel. Néha megkeverve még pár percig pároltam.
A végén adtam hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ezzel már nem főztem tovább, így jobban megmarad a finom íze. Párolt rizzsel tálaltam.
1 megjegyzés:
Szeretjük az ilyen szaftos dolgokat. Nagyon guszta! Én is főztem már hasonlót. Rögtön elfogyott...
Megjegyzés küldése