Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2012. január 13., péntek
Kedvenc sütink felturbózva :)
Ezt a sütit már nagyon régóta csinálom és mindig osztatlan sikert arat. Eddig még nem találkoztam olyannal, akinek ne ízlett volna. :) Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Tegnapra is ezt terveztem, viszont egy kicsit most felturbóztam. Egy kis rumos baracklekvár és banán került bele, mit mondjak, nem rontotta el. :)
Az eredeti receptet nem írom le, ide kattintva megtalálható.
Ehhez kell még 3 db banán, egy kis üveg baracklekvár és egy kevés rum (ízlés szerint).
A lekvárt kevés vízzel felhigítottam, felforrósítottam, és hozzáadtam a rumot. Rákentem a piskótatésztára, és erre jött a receptben megadott krém, majd a csokimáz.
A receptben lévő cukor kiválóan helyettesíthető xukorral (nyírfacukor), így diétázók, cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatják. Persze a ch tartalma így sem alacsony, ezt figyelembe kell venni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Fincsi lehet!
Szia! Szuperek a receptek, párat már ki is próbáltam belőlük.
Most az lenne a kérdésem, hogy az alapreceptnél olvasom (Kati sütije) hogy félsima lisztet használsz. Ez mit takar pontosan?
Köszi
Hajni
ui: gratulálok a sok fincsiséghez, és szuper a blogod! ;)
Márta, szerintem tényleg az! :)
Hajni, nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, és köszönöm a pozitív visszajelzést! :)
A félsima liszt = rétesliszt. Nálunk így hívják, de javítom is a recpetben, mert általában réteslisztként ismerik. :)
Megjegyzés küldése