Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2012. január 1., vasárnap
Töltött sós falatkák leveles tésztából
A receptet TücsökBogár oldalán találtam, és rögtön eldöntöttem, hogy ezt elkészítem szilveszterre. Az ötlet tulajdonképpen egyszerű, de mégis nagyszerű, nem is tudom, miért nem jutott már nekem is az eszembe. :))
A leveles tésztát elég gyakran használom, akár sós, akár édes változatban.
A tésztából én nem malackákat formáztam, hanem csak egyszerűen köröket, és a töltelékbe inkább pikáns szalámit raktam. De ez ízlés szerint változtatható, a leveles tésztát akár édes töltelékkel is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 10 dkg pikáns felvágott
kb. 10 dkg eidami sajt
1 tojás a lekenéshez
só, szezámmag
A tésztát vékonyra nyújtottam, és kör alakokat szúrtam ki belőle. Mindegyikre ráhelyeztem egy kis szelet szalámit és egy darabka sajtot. A szélét megkentem a felvert tojással, ráraktam a másik kört, és összenyomkodtam.
Végül a tetejüket is lekentem a tojással, megsóztam, és szezámmaggal megszórtam.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sültek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon jó! Én kis kifliket készítettem ilyen töltelékkel.
Nagyon jó ötlet, így megsütni, és akármilyen töltelékkel tölthető! Guszta!! És persze BUÉK! :o))
Megjegyzés küldése