Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. március 8., kedd
Amerikai palacsinta
Ezeknek a duci amerikai palacsintáknak a receptjét még régebben írtam le, Szamóca oldalán találtam. Mindig csak halogattam a megsütését, nekem olyan fura volt, hogy ilyen vastag is lehet a palacsinta. Mindig úgy képzeltem, hogy sűrű, nehéz ezeknek a tésztája...
Kár volt várni,mert épp ellenkezőleg, nagyon finom, habkönnyű ez a palacsinta. Az eredeti recepten csak annyit változtattam,hogy a finomliszt felét lecseréltem graham búzalisztre, és rendes cukor helyett nyírfacukrot használtam.
Bár a klasszikus öntet ezekre a juharszirup, de nekem az nincs itthon. Így lekvárral és tejszínnel ettük, na meg egy párat nutellával megkenve is kipróbáltunk. :)) A lehetőségek végtelenek...
Hozzávalók:
7,5 dkg finomliszt
7,5 dkg grahamliszt
4 tojás
2,5 dcl főzőtejszín /vagy tej/
2 teáskanál xukor /nyírfacukor/
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
csipet só
A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját elkevertem a többi hozzávalóval, majd a végén óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert fehérjéket.
Egy teflonos palacsintasütőt felmelegítettem /nem kell túl forróra, mert akkor megég a tészta/, egy pici olajjal kikentem. Ezt csak első alkalommal kellett, utána nem kentem, de nem ragadt le.
A közepére két evőkanálnyit raktam a masszából, kicsit elsimítottam, de nem túl vékonyra. Mindkét oldalát kb. 1-1 perc alatt készre sütöttem.
Aztán már lehetett is enni! :))
Címkék:
grahamliszt,
nyírfacukor,
palacsinták,
reformkonyha,
xukor,
xylit
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
14 megjegyzés:
Nagyon guszta és szép a csempétek
Nagyon guszta ez a palacsinta! Kisértésbe estem.
Margó
Nagyon szépek lettek!
Köszi Bianka!
Margó, én is beleestem! :))
Köszi Kati! :)
ÁÁÁ új blogdizájn!!! :) Igazán tavaszi a hangulat!
Az amcsi palacsintát még csak egyszer próbáltam, valahogy a fiúk nem kapkodtak utána. Lehet erőltetnem kellene???!!
Thrini, talán még egy próbát megér! :)
Bár hogy őszinte legyek, a klasszikus vékony palacsinta nálunk is jobban csúszik! :))
Igen, változtattam kicsit, már annyira várom a tavaszt, legalább már a hangulatát érezzem.:)
Nagyon guszták,nekem is jó lett volna lekvárosan is:-)
Ditta, nekünk is jó volt! :)
Egyébként ahogy az előbb megettem belőle egyet /tudom, este van, már nem kellett volna :)/, rájöttem,hogy mi a bibi. Az ember a palacsinta elnevezés után palacsintatésztát, ízt vár, de ez nem az! Inkább olyan piskószerű a tésztája szerintem. És ha innen nézem, akkor már nem is fojtós, és kifejezetten finom! :))
Nagyon guszta!!! Én nem válogatok, mindegyik fajtából kérnék, ha lehet.:))
Csoda jól néznek ki, én nagyon szeretem ezt a palacsintát (is)! Jó ötlet a Graham liszt, ki fogom próbálni így is. :)
Gizi, ilyen téren én sem vagyok válogatós! :))
Egycsipet, talán többet is elbírt volna belőle, de egyenlőre csak a felét mertem graham lisztből rakni. Így szinte észre sem lehet venni. :)
Szégyenkezve vallom be, hogy én még csak tegnap találtam rá a blogodra, viszont egyből eltöltöttem 'nálad' vagy 2 órát. Nagyon tetszik az oldalad és szuper receptjeid vannak! :) Ma elsőként kipróbáltam a palacsintát és isteni lett! Nagyon köszi a receptet, nagy sikert arattam vele. :)
Katja
Kedves Katja!
Igazán semmi okod a szégyenkezésre! :)
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, és köszönöm a kedves, dicsérő szavaidat! :)
Megjegyzés küldése