2011. március 8., kedd

Amerikai palacsinta



Ezeknek a duci amerikai palacsintáknak a receptjét még régebben írtam le, Szamóca oldalán találtam. Mindig csak halogattam a megsütését, nekem olyan fura volt, hogy ilyen vastag is lehet a palacsinta. Mindig úgy képzeltem, hogy sűrű, nehéz ezeknek a tésztája...
Kár volt várni,mert épp ellenkezőleg, nagyon finom, habkönnyű ez a palacsinta. Az eredeti recepten csak annyit változtattam,hogy a finomliszt felét lecseréltem graham búzalisztre, és rendes cukor helyett nyírfacukrot használtam.

Bár a klasszikus öntet ezekre a juharszirup, de nekem az nincs itthon. Így lekvárral és tejszínnel ettük, na meg egy párat nutellával megkenve is kipróbáltunk. :)) A lehetőségek végtelenek...

Hozzávalók:

7,5 dkg finomliszt
7,5 dkg grahamliszt
4 tojás
2,5 dcl főzőtejszín /vagy tej/
2 teáskanál xukor /nyírfacukor/
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
csipet só

A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját elkevertem a többi hozzávalóval, majd a végén óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert fehérjéket.

Egy teflonos palacsintasütőt felmelegítettem /nem kell túl forróra, mert akkor megég a tészta/, egy pici olajjal kikentem. Ezt csak első alkalommal kellett, utána nem kentem, de nem ragadt le.
A közepére két evőkanálnyit raktam a masszából, kicsit elsimítottam, de nem túl vékonyra. Mindkét oldalát kb. 1-1 perc alatt készre sütöttem.

Aztán már lehetett is enni! :))

Posted by Picasa

14 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és szép a csempétek

Névtelen írta...

Nagyon guszta ez a palacsinta! Kisértésbe estem.

Margó

Kati írta...

Nagyon szépek lettek!

Szemi írta...

Köszi Bianka!

Margó, én is beleestem! :))

Szemi írta...

Köszi Kati! :)

Thrini írta...

ÁÁÁ új blogdizájn!!! :) Igazán tavaszi a hangulat!
Az amcsi palacsintát még csak egyszer próbáltam, valahogy a fiúk nem kapkodtak utána. Lehet erőltetnem kellene???!!

Szemi írta...

Thrini, talán még egy próbát megér! :)
Bár hogy őszinte legyek, a klasszikus vékony palacsinta nálunk is jobban csúszik! :))

Igen, változtattam kicsit, már annyira várom a tavaszt, legalább már a hangulatát érezzem.:)

Ditta tortái írta...

Nagyon guszták,nekem is jó lett volna lekvárosan is:-)

Szemi írta...

Ditta, nekünk is jó volt! :)

Egyébként ahogy az előbb megettem belőle egyet /tudom, este van, már nem kellett volna :)/, rájöttem,hogy mi a bibi. Az ember a palacsinta elnevezés után palacsintatésztát, ízt vár, de ez nem az! Inkább olyan piskószerű a tésztája szerintem. És ha innen nézem, akkor már nem is fojtós, és kifejezetten finom! :))

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Én nem válogatok, mindegyik fajtából kérnék, ha lehet.:))

egycsipet írta...

Csoda jól néznek ki, én nagyon szeretem ezt a palacsintát (is)! Jó ötlet a Graham liszt, ki fogom próbálni így is. :)

Szemi írta...

Gizi, ilyen téren én sem vagyok válogatós! :))

Egycsipet, talán többet is elbírt volna belőle, de egyenlőre csak a felét mertem graham lisztből rakni. Így szinte észre sem lehet venni. :)

Névtelen írta...

Szégyenkezve vallom be, hogy én még csak tegnap találtam rá a blogodra, viszont egyből eltöltöttem 'nálad' vagy 2 órát. Nagyon tetszik az oldalad és szuper receptjeid vannak! :) Ma elsőként kipróbáltam a palacsintát és isteni lett! Nagyon köszi a receptet, nagy sikert arattam vele. :)
Katja

Szemi írta...

Kedves Katja!

Igazán semmi okod a szégyenkezésre! :)
Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptek, és köszönöm a kedves, dicsérő szavaidat! :)