2010. december 30., csütörtök

Sós stangli



Ez egy extra gyorsan elkészíthető sós, nem kell bele sem sütőpor, sem pedig élesztő. A receptet az NLC-n Kepi ajánlotta. Szaggathatunk belőle pogácsákat is, de én a gyorsaság és az egyszerűség jegyében derelyevágóval csíkokra vágtam.

Hozzávalók:

35 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 evőkanál ecet
5 evőkanál víz
1 kiskanál só

A tetejére 1 tojás és kb. 5 dkg reszelni való sajt.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. ceruzavastagságúra kinyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Szagassunk belőle pogácsát, vagy vágjuk csíkokra.
Tehetünk rá szezámmagot vagy köménymagot is.Sütőpapíros tepsire rakjuk, és irány a sütő.

175 °C-on, 15 perc alatt készre sültek.

Nincsenek megjegyzések: