2010. december 30., csütörtök

Fokhagymás-joghurtos brokkolisaláta



Elkészült a másik köret is holnapra a húsok mellé. Igazából alig kell hozzá valami, az egész 10 perc alatt összedobható. A hűtőben persze kell neki pár óra, hogy a fokhagyma jól átjárja az egészet.
A receptet Pumbalitól kaptam, nyáron egy találkozóra készítette, és nekem nagyon ízlett.

Hozzávalók:

40 dkg brokkoli /fagyasztott/
1 répa
4 dcl natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

A fagyasztott brokkolit és egy karikára vágott répát forrásban lévő vízbe dobtam. Pár perc alatt készre párolódott. Ne hagyjuk szétfőni, akkor jó, ha még harapható marad, és nem lesz pépes.
A joghurtban elkevertem a sót és a borsot, valamint az apróra reszelt fokhagymát. A brokkolit és a répát óvatosan beleforgattam. Aztán irány a hűtő.
Ennyi. :))

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet, bár nem vagyok brokkoli rajongó, de fokhagymával mindent visz :)

Szemi írta...

Igen, a fokhagyma egy csodafűszer! :)