2010. november 24., szerda

Diós muffin



Egy újabb reform sütit csináltam,de bátran ajánlom a hagyományos ízeket kedvelőknek is, ugyanis ízre semmi különbség nincs.
Ismét a szilikon muffinsütőimet használtam,nagyon szeretem őket, olyan kis jópofa mintázatuk van.A virág forma is helyes, de ezekért a mini kuglófokért egyenesen odavagyok. :))
De természetesen megsüthetjük hagyományos muffinformákban is, kis papírkapszlikban.

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
2 evőkanál grahamliszt
10 dkg xukor /nyírfacukor/
2 tojás
1,5 dcl tejszín
0,5 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál fahéj
egy kevés rum vagy rumaroma

Először is kapcsoljuk be a sütőt 180 °C-ra. Amíg melegszik, elkészíthetjük a muffin tésztáját.

Keverjük össze külön a száraz, és külön a nedves hozzávalókat, majd az egészet pár mozdulattal vegyítsük össze. Nem kell nagyon kidolgozni. Kanalazzuk a bele a formákba, kb. a háromnegyed részig legyenek tele.

Toljuk be a sütőbe, és nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Közben azért csináljunk tűpróbát, hiszen a sütők nem egyformán sütnek. Ha már nem ragad rá a tészta, akkor jó.

Megjegyzés :ha xukrot /nyírfacukrot/ használunk, az édességet bátran fogyaszthatják cukorbetegek is.

Ha nem diétásan akarjuk elkészíteni, akkor a sütihez természetesen használhatunk finomlisztet és hagyományos kristálycukrot is.


6 megjegyzés:

Nóra írta...

Imádok mindent, ami diós, hétvégére megsütöm! :-)

Nelli írta...

Ha diós akkor csakis finom lehet!:-)

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, finom lehet

Szemi írta...

Nóra,remélem ízleni fog!

Nelli, Bianka, köszi!

Gaabee írta...

Nagyon tetszik a blogod Szemirámisz! A napokban futottam bele egy fórumon, s nagyon örülök, mert elég nagy és izgalmas választékot kínálsz ;) Van böven morzsázgatni való :)

Szemi írta...

Gaabee, köszönöm szépen! Nagyon örülök, ha találsz kedvedre való recepteket! :))