Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. szeptember 6., hétfő
Túróval töltött zsemle
Ez egy gyorsan elkészíthető desszert, egy kiadós leves után tökéletes második fogás.
Hozzávalók:
4 zsemle
25 dkg túró
2 dcl tejföl
2 dcl tej
2 vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
mazsola
A zsemlék tetejét vágjuk le, belsejét szedjük ki. A túrót keverjük el a tejföllel, 1 vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Ízlés szerint édesítsük még porcukorral.Adjuk hozzá a zsemlék kivájt belsejét, és ha szeretjük, akkor mazsolát is tehetünk bele.
Egy tálban keverjük el a tejet 1 vaníliás cukorral. Mártsuk bele egy pillanatra a zsemléket, hogy kívül-belül tejes legyen, de ne ázzon el.
Rakjuk bele a túrós tölteléket , és ültessük a zsemléket egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba.
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A zsemlékre helyezzük vissza a kalapokat, kenjük meg olvasztott vajjal, és toljuk a forró sütőbe.
Kb. 15-20 perc alatt elkészülnek. Az utolsó 5 percben lekenhetjük a tetejét sárgabarack lekvárral, ez szépen rákaramellizálódik, és nagyon finom lesz.
Semmiképp sem hamarább, mert akkor úgy jártok mint én most, hogy szépen ráégett, na ez nem volt annyira finom. :))
Megjegyzés: én most két óriás zsemlébe töltöttem , mert ilyen volt itthon, de szerintem jobb a 4 normál méretű zsemle. Ja, és mivel mazsolám sem volt, helyett szárított vörösáfonyát használtam. Ez nem rontott rajta, ugyanolyan finom, mint a mazsola.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Már két hete készülök elkészíteni, de maj most...:)
Nagyon-nagyon guszta
Köszi!
Megjegyzés küldése