Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. szeptember 19., vasárnap
Gombás rétes - VKF ! XXXVII.
Ezt a rétest most csináltam először, de az biztos,hogy nem utoljára, mert nagyon finomra sikerült. Egy kiadósabb leves után tökéletes második fogás lehet.
Hozzávalók:
6 db réteslap
35 dkg sampion gomba
8 dkg liszt
8 dkg vaj
0,5 l tej
20 dkg eidami sajt
1 dcl tejföl
só,bors
szerecsendió
petrezselyemzöld
kevés olaj
Először elkészítjük a besamelt: a vajon megpirítjuk a lisztet,majd felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve addig főzzük,míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.
Félretesszük, és langyosra hűtjük.
Egy kevés olajon megpároljuk a gombát, és a langyos besamelhez adjuk. Belereszeljük a sajt 3/4-ed részét, és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Egy réteslapot kevés olvaszottt vajjal átkenünk, erre rakjuk a másik réteslapot. A töltelék egyharmad részét rákenjük a tésztára, majd nem túl szorosan feltekerjük.
A többi réteslapot is ugyanígy elkészítjük, és mind a 3 tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A tetejüket megkenjük a tejföllel, ráreszeljük a maradék sajtot, majd kb. 170 °C-os sütőben szép pirosra sütjük.
Langyosan a legfinomabb.
Megjegyzés: természetesen másfajta gombából is elkészíthető. Hagyományos finomliszt helyett használhatunk zabpehelylisztet is, én is azzal csináltam. Könnyebben emészthető, és egészségesebb, mint a búzból készült fehérliszt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Elmentettem a recit, finom lehet, a fiacskám szerintem nagyon fogja szeretni.
Isteni ez is nem bírok magammal, gyorsan el is mentem
Nelli, Bianka, tényleg finom lett, és gyorsan el is készült.
A mindenit, de jó ötlet! Megkóstolnám szívesen.
Dia, bár az eredeti ötlet nem az enyém, de örülök,hogy megcsináltam. Gyors és finom!
Nagyon finom lehet! El is mentem... :)
Hmm finom lehet nagyon..most megenném :)
Megjegyzés küldése