2016. október 8., szombat

Céklás brownie (paleo)



A céklás brownie is egy olyan süti, amivel nagyon régóta szemezgetek. Nem is tudom, miért vártam eddig, hiszen a céklát nagyon szeretem minden formájában. Most sem okozott csalódást, nagyon finom lett a vele készített süti is.
A kétkedőknek üzenem, hogy egyáltalán semmi cékla íze nincs, és ha valaki nem tudja, eszébe sem fog jutni.. Viszont nagyon finom, pudingos állagot ad a sütinek, ráadásul jó töményen csokis lesz, ahogy én szeretem. :))



Hozzávalók:

30 dkg főtt cékla
20 dkg étcsokoládé (nekem most 74 %-os)
15 dkg kókuszzsír
15 dkg eritrit
6 egész tojás
7 dkg őrölt mandula
3 dkg cukrozatlan kakaó
5 dkg natúr kesudió



A céklát meghámoztam, ketté vágtam, és megfőztem. Mikor langyosra hűlt, apróra reszeltem.
A csokoládét vízgőz felett összeolvasztottam a kókuszzsírral. Mikor levettem a tűzről, belekevertem az eritritet, és vártam, hogy langyosra hűljön. Ekkor egyenként hozzáadtam a tojásokat, kézimixerrel alaposan elkevertem. 
A mandulához adtam a kakaót, majd az egészet a csokis-tojásos masszához kevertem, végül beleraktam az apróra reszelt céklát is.
Egy 26 x 38 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral, és beleöntöttem a masszát. A tetejére szórtam a kesudiót, és a 180 °C-ra előmelegített sütőbe toltam.  
25 perc alatt készre sült. A tepsiben hagytam kihűlni, majd kockára vágtam. 


A receptet a Diéták és Álmok blogon találtam. 





Nincsenek megjegyzések: