2016. október 16., vasárnap

Kapros csirkeragu leves (paleo)


Mindig nagyon szerettem a tejes-tejszínes, savanykás leveseket. Szerencsére a paleo étkezésben sem kell ezeket nélkülöznöm, csak egy-két alapanyagot kell hozzá lecserélnem. A végeredmény számomra még finomabb, mint a régi ízek voltak. 
Ez a csirkeragu leves ráadásul pont egy olyan étel, amihez jól felhasználhatjuk a hűtőben lévő maradék zöldségeket, ezért jól variálható. 

Hozzávalók:

2 kicsontozott csibecomb
(vagy egy nagyobb mell)
1 kisebb karfiol fele 
4 répa
2 petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó fele
1 kisebb karalábé
1 kisebb hagyma
kapor (nekem most szárított)
só, kurkuma
frissen őrölt négyszínű bors 
1 dl kókusztejszín 
0,5 citrom
libazsír (vagy kókuszzsír)
chili (opcionális) 


A hagymát apróra vágtam, és a felhevített libazsíron üvegesre pároltam. Hozzáadtam a kockára vágott csibemellet, és fehéredésig pirítottam, megszórtam kurkumával, majd beleraktam a tisztított, karikára-kockára vágott zöldségeket. Az egészet összeforgattam, majd vízzel felöntöttem. Fűszereztem sóval, borssal, kaporral (ha van friss, azzal még finomabb lesz ). 
Fedő alatt készre főztem. A végén adtam hozzá kb. 1 dl  kókusztejszínt, és az egészet még együtt pár percig lassú tűzön összeforraltam. 
A tűzről levéve belecsavartam fél citrom levét. 
Ha szeretjük a csípős ízt, tegyünk hozzá egy kis chilit is. Nekem nagyon bejön a pikáns-savanykás íz. :)
A csibecombbal sokkal finomabb lesz, mert nem olyan száraz, mint a mell. 





Nincsenek megjegyzések: