A rakott zeller mintájára készült ez a rakott karfiol. Nagyon szeretem mindkettőt, csak ajánlani tudom. :) Paleo attól lesz (többek közt), hogy a tehéntejből készült tejföl helyett kesudióból készült tejfölt használunk öntetként. A végeredmény tökéletes lesz, bármilyen fura is elsőre, hogy a kesuból tejföl készíthető.
Került rá egy kis Grana Padano sajt is, ez a paleoban kompromisszumnak számít, és az autoimmun, gyulladásos betegségekben szenvedőknek nem ajánlott (ahogy a többi sajt sem).
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1 kisebb szál házikolbász
5 főtt tojás
só, csombor (borsikafű)
Az öntethez:
10 dkg kesudió
1 teáskanál dijoni mustár
1 tojás
kevés citromlé
só, frissen őrölt bors
friss kakukkfű és oregánó
(ha nincs, szárítottat használjunk)
(ha nincs, szárítottat használjunk)
5 dkg Grana Padano (vagy parmezán)
A kesudiót beáztatjuk annyi vízbe, ami épp ellepi. Fél óra múlva a vizet leöntjük róla, majd ismét annyit öntünk rá, ami ellepi. Késes aprítóban, vagy botmixer segítségével krémesre daráljuk. Víz hozzáadásával szabályozhatjuk, hogy hígabb, vagy sűrűbb tejfölt szeretnénk. Hozzáadjuk a fűszereket, mustárt és az egész tojást, ezzel is összeturmixoljuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük.
Egy hőálló tálat enyhén kizsírozunk, majd belerakjuk felváltva a karfiolt, karikára vágott főtt tojást, és a felkarikázott kolbászt.
A tetejére reszeljük a sajtot, és ráöntjük a kesuból készített tejfölt.
200 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép pirosas lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése