2012. május 20., vasárnap

Lekváros rácsos linzer



Ha vasárnap, akkor ugye valami sütinek lennie kell...mert ha nincs, akkor csak kotorászunk a szekrényben, valami nasit keresve. Csak épp nem találunk semmit, és akkor meg jön a kínlódás.. :))

Ezt a receptet ismét Barbitól hozom, első látásra megtetszett. Pont az ilyesmit szeretjük ízre is, és az elkészítése is megvan pikk-pakk, szóval nekem való. :)
Nem változtattam rajta semmit, úgy jó, ahogy van. 



Hozzávalók:

0,5 kg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg dió
1 sütőpor
1 tojás
1dcl tej
csipet só

Sok sárgabarack lekvár, legalább 4 dcl, de inkább még több... :))



A száraz alapanyagokat összekevertem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is. Jól összegyúrtam, (nekem még kellett hozzá egy pici liszt, mert először ragacsos volt), majd folpackba csomagolva bő egy órára a hűtőbe raktam.
A tésztát elosztottam 2/3 - 1/3 részre. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd beleraktam a téglalap alakúra kinyújtott 2/3 részt, és megkentem baracklekvárral -nekem 4 dcl lehetett kb. az üvegben, de mehetett volna rá még több is.
A maradék 1/3 részt kinyújtottam, derelyevágóval csíkokra vágtam, és átlósan ráraktam, tojássárgájával megkentem. 

180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.




5 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Jaj de szép lett!!! Lassan zavarba jövök!! Engem nagyon boldoggá tesznek az ilyen bejegyzések! Köszönöm, hogy felraktad és örülök, hogy ízlett! Kár, hogy a mamim nem láthatja!

Szemi írta...

Barbi! Talán látja... ♥

Gabriella írta...

Gyerekkorom kedvence!! Nagyon szép, és milyen finooom! :P

Viki írta...

Micsoda mértani pontossággal készített rácsos. Hogyén ezt mennyire szeretem ? - szeretném ! Ilyenkor úgy sajnálom magam :) :) de ami tilos, az tilos ! Így aztán tuti, hogy marad másnak is :) Nagyon gusztusosan készítetted és tálaltad.

Szemi írta...

Gabriella, nekem ez ismeretlen süti volt, de látom, hogy sokak kedvenc gyerekkori sütije. :) Tényleg nagyon finom! :)

Viki, mi miatt nem eheted? Ha esetleg a cukor a tiltólistás, akkor azt helyettesítheted xilittel (nyírfacukor),és szerintem a fehérliszt nagyrészét is le lehet cserélni grahamlisztre. Úgy már diétásabb kicsit. :)