Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. március 26., szombat
Palacsinta
Van valaki, aki nem szereti a palacsintát? Nem hinném! Szerintem az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel. Készülhet édesen és sósan, a töltelékek száma pedig végtelen...
Egy kiadós leves után tökéletes második fogás. Nálunk ma a lehető legegyszerűbb változata készült, semmi faxni, felét megkentem baracklekvárral, a másik felét pedig nutellával.
A tésztára ezer féle receptet találhatunk, nekem ez vált be. Nem ragad le, és szép vékonyakat lehet belőle sütni.
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
3 dcl tej
2 dcl szódavíz
1 dcl olaj
2 egész tojás
2 evőkanál porcukor
csipetnyi só
A hozzávalókat keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pihenni 15-20 percig. Egy teflonos serpenyőt kenjünk ki egy pici olajjal, forrósítsuk fel, majd közepes lángon mindkét oldalukat süssük ki a palacsintáknak. Az olaj csak az első palacsinta előtt kell, utána már nem.
Ha sós tölteléket akarunk bele rakni, a porcukrot ne rakjuk a tésztába, viszont mehet bele egy kicsivel több só.
A többi palacsinta recept itt található, ezek közül nálam díjnyertes a mákos palacsinta szilvamártással.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
13 megjegyzés:
Emberemlékezet óta nem ettem palacsintát! Így szeretem én is, szép vékonyra sütve :-)
Nyálcsurgató smiley :-))
Én is kb. 1 éve ettem utoljára ilyet, azóta csak reformosat, teljesőrlésű lisztből, stb. Úgyhogy ez most nagyon jól esett! :)
Tobb, mimt szuperszekkszi!!!!
Nagyon szeretem én is!
IMÁDOM, fenséges. Jó ötlet valamelyik nagy sütök én is :)
Gaabee, köszi!
Ottis, ezt talán tényleg mindenki! :)
Hű, de szép palacsintákat sütöttél!! ;))
Jaj, de szépek! Rég volt már nálunk, megkívántam. :)
Padparadsa, köszi!
Bianka, egycsipet, örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom hozzá. :))
Kedves Szemirámisz!
Egyszer a TV-ben egy mesterszakácstól hallottam, hogy a szódavíz helyett sima buborékmentes vizet és tejet használjunk, úgy krémesen lágy puha tésztát kapunk! Én több mint egy éve így készítem és többen mondták már, hogy ilyen finom palacsinta tésztát még nem ettek. A férjem aki nem édesszájú, imádja. Nem gumis és papírszerű vastag, hanem vékony lágy tésztát kapunk!! Próbáld ki, ha gondolod. :))
Amúgy, szeretnélek még valamivel megajándékozni az oldalamon! Kukkants be, ha ráérsz! :)
Barbi, én pontosan ugyanezt hallottam, hogy ezért jó a szódavíz! :))
De ki fogom próbálni sima vízzel is, hogy lássam a különbséget.
Mindjárt kukkantok. :))
Én csak élesztős palacsintát szoktam sütni,az nagyon puha és finom még másnap is.Márha megéri a másnapot.Viszont csak évente 2 x van,ennyiszer tudom csak rávenni magam :-)
Én meg élesztős palacsintát nem csináltam már ezer éve! Nálunk sem készül túl gyakran egyik sem, az a hosszadalmas álldogálás a tűzhely mellett nem a kedvencem. :)
A végeredmény persze annál inkább. :))
Megjegyzés küldése