Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. november 1., hétfő
Zsályás-rozmaringos-fokhagymás krumpli
Nemrégiben, egész pontosan júniusban már raktam fel egy posztot a héjában sült krumpliról.
Igazából a lényeg maradt, csak a fűszerezése változott. De olyan finom lett, és olyan szépek voltak a színei, hogy úgy gondoltam, megér még egy bejegyzést. :))
Pár darab közepes krumplit jó alaposan megmostam, kefével megsikáltam. Majd félbevágtam, és egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam.
Egy kevés olivaolajat elkevertem egy szétzúzott fokhagymával, és ezzel megkentem a krumplik vágott felületét. Sóztam, és mindegyikre raktam egy zsályalevelet, vagy egy kis ágacska rozmaringot.
180 °C-os sütőben 1 óra alatt sültek ilyen gyönyörű színűre. Azt már nem is mondom,hogy közben a lakásban milyen finom illatok terjengtek...
Egy gerezd fokhagymát elkevertem 2 dcl tejfölben, és ezt locsoltam a krumplikra.
Ebédkor sült csibecomb mellé ettük köretnek, a többit estére, csak úgy, önmagában.
Isteni volt! :))
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Mennyei illatok terjenghettek nálatok!:-)
Nelli, ez így volt! :))
én is gyakran szeretem készíteni így a krumplit.Mármitn így sütve.Nagyon jól hangzik ez a fajta ízpárosítás!
Nagyon guszták, megérte a bejegyzés! ;)
Belly, így van, nagyon passzoltak ezek az ízek egymáshoz!
Egycsipet, köszi! Szerintem is... :))
HŰŰŰ isteni
Gyönyörűen vannak megsülve!
Bianka, chriesi, köszönöm! :))
Ez valami gyönyörüség, főleg úgy, hogy ma még friss ebédünk sincs. Hát én azt hiszem csak gyerek koromban etten héjában sült krumplit, de itt lesz az ideje a próbának. Húst nem is kérek mellé, csak egy jó forró teát:)
Igen, én is emlékszem,hogy gyerekkoromban ez milyen mindennapi vacsoraétel volt. Nagyi mindig egészben sütötte a krumplikat a sparheltban, aztán kacsazsírral és hagymával ettük , isteni volt! :))
Megjegyzés küldése