2010. november 1., hétfő

Zsályás-rozmaringos-fokhagymás krumpli



Nemrégiben, egész pontosan júniusban már raktam fel egy posztot a héjában sült krumpliról.
Igazából a lényeg maradt, csak a fűszerezése változott. De olyan finom lett, és olyan szépek voltak a színei, hogy úgy gondoltam, megér még egy bejegyzést. :))

Pár darab közepes krumplit jó alaposan megmostam, kefével megsikáltam. Majd félbevágtam, és egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam.

Egy kevés olivaolajat elkevertem egy szétzúzott fokhagymával, és ezzel megkentem a krumplik vágott felületét. Sóztam, és mindegyikre raktam egy zsályalevelet, vagy egy kis ágacska rozmaringot.



180 °C-os sütőben 1 óra alatt sültek ilyen gyönyörű színűre. Azt már nem is mondom,hogy közben a lakásban milyen finom illatok terjengtek...



Egy gerezd fokhagymát elkevertem 2 dcl tejfölben, és ezt locsoltam a krumplikra.
Ebédkor sült csibecomb mellé ettük köretnek, a többit estére, csak úgy, önmagában.
Isteni volt! :))

10 megjegyzés:

Nelli írta...

Mennyei illatok terjenghettek nálatok!:-)

Szemi írta...

Nelli, ez így volt! :))

Belly írta...

én is gyakran szeretem készíteni így a krumplit.Mármitn így sütve.Nagyon jól hangzik ez a fajta ízpárosítás!

egycsipet írta...

Nagyon guszták, megérte a bejegyzés! ;)

Szemi írta...

Belly, így van, nagyon passzoltak ezek az ízek egymáshoz!

Egycsipet, köszi! Szerintem is... :))

Bianka írta...

HŰŰŰ isteni

chriesi írta...

Gyönyörűen vannak megsülve!

Szemi írta...

Bianka, chriesi, köszönöm! :))

Viki írta...

Ez valami gyönyörüség, főleg úgy, hogy ma még friss ebédünk sincs. Hát én azt hiszem csak gyerek koromban etten héjában sült krumplit, de itt lesz az ideje a próbának. Húst nem is kérek mellé, csak egy jó forró teát:)

Szemi írta...

Igen, én is emlékszem,hogy gyerekkoromban ez milyen mindennapi vacsoraétel volt. Nagyi mindig egészben sütötte a krumplikat a sparheltban, aztán kacsazsírral és hagymával ettük , isteni volt! :))