Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. július 24., szombat
Mi legyen a kimaradt lecsóval?
Nagyon szeretjük a lecsót, ilyenkor nyáron gyakran kerül asztalra. Nincs is attól jobb, mint finom friss kenyérrel kitunkolni a tányérból a finom szaftját ...
De általában készítek mellé rizst is /férj csak ebben a formában hajlandó megenni/, néha pedig tojással dúsítom.
Valamelyik nap is csináltam egy jókora adagot, most éppen még egy pár cukkini is került bele. Fele megmaradt másnapra, és mivel addigra már mást terveztem , úgy gondoltam, hogy másképp hasznosítom.
Egy merülö mixer segítségével szétturmixoltam az egészet. Beraktam a hűtőbe 1-2 órára, hogy jól lehűljön és összeálljon. Nem ízesítettem semmivel, a lecsóban minden benne van, ami kell. Az enyém most a paprikától finom pikáns is volt.
A teljeskiörlésű tönkölylisztből készült sokmagvas bagetteket felszeleteltem, megpirítottam. Egy gerezd fokhagymával kicsit megdörzsöltem a pirított kenyeret, és ráhalmoztam a kenőt.
Reggelire tökéletes volt!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hm, de megkívántam! Imádom a lecsót!
Megjegyzés küldése