2010. július 24., szombat

Mi legyen a kimaradt lecsóval?



Nagyon szeretjük a lecsót, ilyenkor nyáron gyakran kerül asztalra. Nincs is attól jobb, mint finom friss kenyérrel kitunkolni a tányérból a finom szaftját ...
De általában készítek mellé rizst is /férj csak ebben a formában hajlandó megenni/, néha pedig tojással dúsítom.

Valamelyik nap is csináltam egy jókora adagot, most éppen még egy pár cukkini is került bele. Fele megmaradt másnapra, és mivel addigra már mást terveztem , úgy gondoltam, hogy másképp hasznosítom.

Egy merülö mixer segítségével szétturmixoltam az egészet. Beraktam a hűtőbe 1-2 órára, hogy jól lehűljön és összeálljon. Nem ízesítettem semmivel, a lecsóban minden benne van, ami kell. Az enyém most a paprikától finom pikáns is volt.

A teljeskiörlésű tönkölylisztből készült sokmagvas bagetteket felszeleteltem, megpirítottam. Egy gerezd fokhagymával kicsit megdörzsöltem a pirított kenyeret, és ráhalmoztam a kenőt.

Reggelire tökéletes volt!

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hm, de megkívántam! Imádom a lecsót!