Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. július 19., hétfő
Expressz gyümölcsleves
Nemrégiben már csináltam egy gyümölcslevest, de amikor erre a receptre ráakadtam Chef Viki oldalán, rögtön felkeltette az érdeklődésemet.
Egyrészt azért,mert nagyon jól nézett ki, másrészt viszont azért,mert ezt egyáltalán nem kell főzni, az egészet 3 perc alatt el lehet készíteni. És ugye ez most elég nagy előnynek számít ebben a hőségben.
Nála többféle gyümölcsből készült, de nekem most csak nektarinom volt itthon, így csak az került bele. Így is nagyon finom lett, de legközelebb tuti kipróbálom sárgadinnyével is!
Egy picit változtattam rajta még, én több tejszínt raktam bele, mint amit ő írt, nekem így jobban ízlett. Talán az általam használt narancslé savanykásabb volt, mint az övé...
Hozzávalók:
8 dcl 100 %-os narancslé
3,5 dcl tejszín /habnak való/
6 db nektarin
1 rúd vanília
3 evőkanál cukor
A narancslevet összekevertem a tejszínnel, beleraktam a cukrot , a vanília kikapart magjait és a megmaradt vaníliarudat is. A nektarinokat megmostam, felkockáztam, és beleraktam a levesbe.
Mehetett is az egész a hűtőbe, 2-3 óra múlva fogyasztottuk, addigra jól lehűlt, és az ízek is kellően összeértek.
Tálaláskor a tányéron megszórtam pirított szeletelt mandulával.
Megjegyzés: ezt a pirított mandulás tippet Gizinél láttam, gondoltam kipróbálom. Nagyon finom lett , jól illett az íze a nektarinhoz!
Én olyan narancslevet választottam,ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és a levesbe is nyírfacukrot raktam. Így már cukorbetegek is fogyaszthatják!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Ma ettem finom nektarint.
Van befőttem is, tavaly tettem el.
Egy ilyesmi levest én is készítek a héten, mert a férjem mindig kéri, hetente legyen egy lábasra való.
Valóban csábító! A piritott mandula is nagyot dob a finom levesen!! Férjed helyében én is gyakran kérném!!!
A meleg nyári napokon valóban jól esik egy ilyen hideg, hűsítő leves.
Tuttttttttti!!!
A dinnyés verziót is próbáld ki, isteni!
Hogy ez a pirított mandulás téma mekkora ötlet! Én meg ezt lopom, de izibe!
:-)
Viki, egész biztos, hogy sárgadinnyéből is elkészítem!
A levesért cserébe viheted a mandulát! :))
Megjegyzés küldése