2010. június 25., péntek

Grillezett csibecomb



Tegnap este bepácoltam egy adag kicsontozott csibecombot. Úgy terveztem, hogy ma ebédre mediterrán rántott csibecomb lesz.
Aztán mikor ma előszedtem a panírozáshoz szükséges dolgokat /utálok panírozni.../, eszembe jutott a legújabb szerzeményem.
Egy grillsperpenyő.



Ekkor már csak fél másodpercig tartott eldönteni, hogy nem lesz itt semmilyen panírozás, ezen fognak kisülni a combok. Kicsit tartottam tőle, hogy majd nem lesznek elég puhák, vajon jól átsülnek-e. Kár volt aggódni, szuper lett!



A pác nagyon egyszerű: 1 citrom kifacsart leve, 1 dcl olívaolaj, frissen őrölt bors, és egy csokornyi vágott petrezselyemzöld.
Előző este rakjuk bele a kicsontozott combokat, néha forgassuk át. Sütéskor tegyünk a serpenyőbe kevés olívaolajat, majd forrósítsuk fel, és rakjuk rá a húst. Ekkor sózzuk meg, és szórjunk rá egy csipetnyi frissen őrölt borsot is.

Mindkét oldalát pár perc alatt pirítsuk meg szép pirosra. Bármilyen körettel tálalhatjuk.

4 megjegyzés:

Thrini írta...

De jó ez a serpenyő! Ilyenem még nincs :(
Olyan régen "láttalak". Minden ok? :)

Szemi írta...

Szia, igen jól vagyok, köszönöm az érdeklődésed.Csak kicsit sűrűk voltak mostanában a napjaim, nem volt időm recepteket felrakni.
Pedig azért főzőcskéztem közben... :))

A serpenyőt én is imádom, jó nagy. Azt hiszem sűrűn forgalomban lesz!

Liza írta...

Pont most szeretnék én is ilyen grillserpenyőt venni. De jó, hogy olvastam róla, most már biztos megveszem.
Nagyon guszta amit készítettél benne!!!

Viki írta...

Jéééé nekem valamikor már volt egy ilyen serpenyőm szögletesbe, de vajon hol van???? Na ezt kell majd kinyomozni.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert évekig sütögettem benne és soha sem égett oda egyetlen husdarab sem.
Gratulálok Szemi a sütődhöz, süss-főzz benne sok-sok finomságot.
Nagyon guszta lett a pipicomb.