Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2010. március 26., péntek
Palócleves
Hozzávalók:
30-40 dkg disznócomb
0,5 kg zöldbab /én sárga fajtát használtam/
5-5 szem krumpli
1 fej hagyma
3 répa
2 petrezselyemgyökér
1 citrom
1 kiskanál tárkony
1 kiskanál borsikafű /csombor/
2-3 babérlevél
só, őrölt bors,pirospaprika
csipetnyi kapor
olaj
2-3 dcl tejszín
0,5 liter tej
1-2 kanál finomliszt
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát,és üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Megsózzuk,őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk,hozzáadjuk a babérlevelet,a tárkonyt és a borsikafüvet,majd felöntjük annyi vízzel,ami ellepi.
A répát és a gyökeret karikára vágjuk,és hozzáadjuk a húshoz. Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a krumplit kisebb kockára vágjuk. Mikor a hús elkészült, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot, és belecsorgatjuk a citrom levét, és az apróra vágott , kiskanálnyi kaprot. Addig főzzük,míg a krumpli és a zöldbab is megpuhul.
A tejet összeöntjük a tejszínnel, majd csomómentesre keverjük benne a lisztet. Folytonos keverés mellett a levesbe öntjük és összeforraljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szia!
Nálam is ez készült tegnap :)
Ugye milyen jó???
Üdv.: Hugi
Szia Hugi!
Tényleg finom! Én egyébként is jobban szeretem ezeket a savanykás leveseket,és már jó ideje szemeztem ezzel a palóclevessel.
Kár volt ilyen sokáig várnom az elkészítésével,ezután biztos gyakran fogok ilyet főzni.
Jól tetted :))) Nálunk sajnos most eszem majd ebédre az utolsó adagot, pedig...
:))
További szép Napot!
Megjegyzés küldése