2011. március 11., péntek

Babos-lecsós csibemell



Este kivettem két csibemellet a fagyasztóból, gondoltam,hogy másnap ebédre kirántom. Viszont mire eljött a másnap, erősen megváltozott ez a terv. :)
Egyrészt a csibemell önmagában száraz, viszont nem volt itthon sem sajtom, sem más, amivel megtölthettem volna. Másrészt épp nem is volt kedvem semmi ilyesmivel pepecselni.

Ezért benéztem mégegyszer a hűtőbe, hogy mit találok ott, amivel összeházasíthatnám a husit. Volt lecsó és babkonzerv. Így elsőre nem hangzik túl biztatóan. :) De mire elkészült, egész finom lett a végeredmény. És az egész nem tartott még 20 percig sem. Biztos,hogy máskor is fogok ilyet csinálni.

Hozzávalók:

2 csibemell
1 közepes üveg lecsó
1 vörösbab konzerv
3-4 evőkanálnyi csípős ketchup
1 fej hagyma
só, őrölt bors
olaj

A csibemellet vékony csíkokra vágtam, sóztam, enyhén borsoztam, majd forró olajon fehéredésig pirítottam. Ekkor kiszedtem a serpenyőből, és beleraktam a vékony félkarikákra vágott hagymát. Miután üvegesre pirult, hozzáöntöttem a lecsót, és visszaraktam a húst. Hozzáadtam a ketchupot, még egy kis sót és borsot, majd lefedve 10 percig pároltam.

Ekkor hozzáöntöttem a levétől leszűrt babot, és most már fedő nélkül főztem tovább még kb. 5 percig. Így a víz elpárolgott, a szaft besűrűsödött.

Tálalhatjuk párolt rizzsel is, de én most csak egy szelet rozsos kenyeret ettem hozzá.

16 megjegyzés:

Márta írta...

Finom lehet!

Latsia írta...

Nagyon gusztusos és micsoda ötlet!:-)Nagyon egészséges összetevői vannak, ami így tavasszal még jobban esik!
Vittem a receptet köszi!

Latsia írta...

Elfelejtettem írni, hogy szép ez a zöld mező háttér és a cicát is megtaláltuk!:-)

Belly írta...

Nekem is tetszik,egyszerű.Mostanában mindig babot akarok enni.Vittem én is a recit

Szemirámisz írta...

Márta, Belly, köszi. Tényleg egyszerű, és finom!

Latsia, bár elsőre talán fura a bab a lecsóhoz, de együtt mégis finom. :)
Itt a tavasz, muszáj volt valami frissebb hangulatú háttérre váltani. :))

Ditta írta...

Nekem nagyon jól hangzik,nagyon finom lehet,nagyon guszta a tálalás!:-)

Szemirámisz írta...

Köszi Ditta! :)

Bianka írta...

Nagyon finom
Nálam is bab :)

egycsipet írta...

Szerintem is jól hangzik, finom lehet!

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Látom ma babos nap van, az előbb Biankánál már megkóstoltam az verzióját.:)

Andi/cuki írta...

Guszta nagyon, talán még chili is jöhetne hozzá:-))Bár most látom, a ketchup csípős...

barbette írta...

Örülök, hogy megtaláltuk egymást.Grulálok a blogodhoz. A kenyérsütés nálam is szenvedély.Gyerekkoromban sokat nyaraltam Szlovákiában, sajnos már meghaltak a rokonaink, csak emlékfoszlányok maradtak meg a szép időkről. Benézegetek majd gyakran hozzád.

Szemirámisz írta...

Bianka, megnéztem a te babos húsodat, az is nagyon guszta! :)

Egycsipet, Gizi, köszi! :)

Szemirámisz írta...

Andi/cuki, a chili is jó ötlet! :)

Szemirámisz írta...

Barbette, köszi! :) Biztos,hogy én is sokat fogok nálad nézelödni! :)

Nelli írta...

Babbal már főztem lecsót, de hússal még nem.Itt az ideje azt hiszem, hogy kipróbáljam.Tartalmas, finom étel.