Azt hiszem egy kicsit félrevezető a blogom címe,mert itt legkevésbé a kertekről lesz szó.Sokkal inkább finom ételekről. Viszont miért ne lehetne egy kertben finomakat enni?
2011. március 11., péntek
Babos-lecsós csibemell
Este kivettem két csibemellet a fagyasztóból, gondoltam,hogy másnap ebédre kirántom. Viszont mire eljött a másnap, erősen megváltozott ez a terv. :)
Egyrészt a csibemell önmagában száraz, viszont nem volt itthon sem sajtom, sem más, amivel megtölthettem volna. Másrészt épp nem is volt kedvem semmi ilyesmivel pepecselni.
Ezért benéztem mégegyszer a hűtőbe, hogy mit találok ott, amivel összeházasíthatnám a husit. Volt lecsó és babkonzerv. Így elsőre nem hangzik túl biztatóan. :) De mire elkészült, egész finom lett a végeredmény. És az egész nem tartott még 20 percig sem. Biztos,hogy máskor is fogok ilyet csinálni.
Hozzávalók:
2 csibemell
1 közepes üveg lecsó
1 vörösbab konzerv
3-4 evőkanálnyi csípős ketchup
1 fej hagyma
só, őrölt bors
olaj
A csibemellet vékony csíkokra vágtam, sóztam, enyhén borsoztam, majd forró olajon fehéredésig pirítottam. Ekkor kiszedtem a serpenyőből, és beleraktam a vékony félkarikákra vágott hagymát. Miután üvegesre pirult, hozzáöntöttem a lecsót, és visszaraktam a húst. Hozzáadtam a ketchupot, még egy kis sót és borsot, majd lefedve 10 percig pároltam.
Ekkor hozzáöntöttem a levétől leszűrt babot, és most már fedő nélkül főztem tovább még kb. 5 percig. Így a víz elpárolgott, a szaft besűrűsödött.
Tálalhatjuk párolt rizzsel is, de én most csak egy szelet rozsos kenyeret ettem hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
15 megjegyzés:
Nagyon gusztusos és micsoda ötlet!:-)Nagyon egészséges összetevői vannak, ami így tavasszal még jobban esik!
Vittem a receptet köszi!
Elfelejtettem írni, hogy szép ez a zöld mező háttér és a cicát is megtaláltuk!:-)
Nekem is tetszik,egyszerű.Mostanában mindig babot akarok enni.Vittem én is a recit
Márta, Belly, köszi. Tényleg egyszerű, és finom!
Latsia, bár elsőre talán fura a bab a lecsóhoz, de együtt mégis finom. :)
Itt a tavasz, muszáj volt valami frissebb hangulatú háttérre váltani. :))
Nekem nagyon jól hangzik,nagyon finom lehet,nagyon guszta a tálalás!:-)
Köszi Ditta! :)
Nagyon finom
Nálam is bab :)
Szerintem is jól hangzik, finom lehet!
Nagyon guszta!!! Látom ma babos nap van, az előbb Biankánál már megkóstoltam az verzióját.:)
Guszta nagyon, talán még chili is jöhetne hozzá:-))Bár most látom, a ketchup csípős...
Örülök, hogy megtaláltuk egymást.Grulálok a blogodhoz. A kenyérsütés nálam is szenvedély.Gyerekkoromban sokat nyaraltam Szlovákiában, sajnos már meghaltak a rokonaink, csak emlékfoszlányok maradtak meg a szép időkről. Benézegetek majd gyakran hozzád.
Bianka, megnéztem a te babos húsodat, az is nagyon guszta! :)
Egycsipet, Gizi, köszi! :)
Andi/cuki, a chili is jó ötlet! :)
Barbette, köszi! :) Biztos,hogy én is sokat fogok nálad nézelödni! :)
Babbal már főztem lecsót, de hússal még nem.Itt az ideje azt hiszem, hogy kipróbáljam.Tartalmas, finom étel.
Megjegyzés küldése