2010. január 1., péntek

Zserbógombóc



Szilveszterre készítettem el ezt a rumos-diós finomságot.Az íze tényleg olyan,mint a zserbóé, csak éppen sokkal könnyebben és gyorsabban elkészíthető. Nekem nagyon bejött !

Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek rum /vagy narancslikőr esetleg konyak/
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum

A csoki bevonathoz:

15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj

A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza. A masszából pici golyókat formázunk, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. A lehűtött gombócokat belemártjuk az olvasztott csokoládéba és visszatesszük a hűtőbe dermedni.


1 megjegyzés:

De jó főzni! írta...

Szépek lettek a zserbógolyók! Már régóta szemezek ezzel a sütivel, ki fogom próbálni.